Utakmica u Humskoj, koja je završena pobedom crno-belih od 6:0, na tapetu evropske kuće fudbala.

Posle mečeva Proleter Novi SadRadnički Niš i ZemunRad na tapetu UEFA našla se još jedna utakmica Superlige, i to PartizanDinamo Vranje, koja je završena rezultatom 6:0.


Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao naš portal, na adresu našeg saveza stiglo je pismo iz UEFA u kome se navodi da su dešavanja na ovom meču sumnjiva i preporuka da Etička komisija pod lupu stavi ovaj meč. Do takvih zaključaka stiglo se obradom podataka Sistema za rano upozorenje, instance koja je osnovana kako bi se sačuvao integritet fudbala.

Etički komitet Fudbalskog saveza Srbije, na osnovu prijave UEFA, već je pokrenuo istragu povodom ove utakmice i u tom postupku će istražiti da li je došlo do nedozvoljenih radnji na utakmici odigranoj u prošlom kolu Superlige.

Podsetimo, trener Dinama iz Vranja Radmilo Jovanović odmah posle meča za visok poraz okrivio je upravo golmana svog tima Uroša Đurića, i prilično nespretno izjavio kako će mu „završiti karijeru“. Đurić se potom nije vratio u Vranje jer se plašio za sopstvenu bezbednost, a klub ga je dva dana kasnije suspendovao, uz obrazloženje da je „svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem, doveo celu fudbalsku javnost u sumnju zbog postignutih rezultata“.

Broj utakmica Superlige čiji su rezultati dovedeni u sumnju putem Sistema za razno upozorenje prilično je veliki, i jasno je da će Fudbalski savez Srbije morati ovaj problem da reši, jer nacionalno takmičenje ionako nije na dobrom glasu.

Podsetimo, uprava Partizana podigla je glas nakon utakmice Proletera i Radničkog ističući a nisu u pitaju „čista posla“, dok je trener crno-belih Bata Mirković nakon meča rekao „sve smo videli, ne bih više komentarisao“. Postavlja se pitanje hoće li Partizan i nakon ovog slučaja da traži od javnosti da se slučaj istera do kraja?