Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza i sportski direktor FSS Darko Kovačević posetili su danas Fudbalsku akademiju TSC u Bačkoj Topoli, i tom prilikom obišli i mesto gde će biti postavljen teren sa veštačkom travom u vrednosti od 100.000 evra, koji FSS poklanja toj Akademiji.


– Teren će biti postavljen u delu gde se nalaze i drugi tereni Akademije, neposredno pored glavne zgrade i
dodatno će poboljšati našu infrastrukturu, koju koriste polaznici Akademije, rekao je predsednik FK TSC
Janoš Žemberi.


Kokeza je istakao da Akademija u Bačkoj Topoli pruža odlične uslove za razvoj mladih fudbalera, ali i da veruje da će dugoročno doprineti razvoju fudbala u Srbiji.

– Na ovim terenima razvijaće se mlade nade našeg fudbala, u uslovima koji su na zavidnom nivou. Siguran sam da će ovakvi objekti, ponikli zahvaljujući velikom entuzijazmu i viziji ljubitelja fudbala, doprineti kvalitetu igre na terenima širom Srbije i Evrope, rekao je Kokeza.

Žemberi je rekao da TSC već dugo ulaže u mlade fudbalere, ali da Akademija ima ogroman značaj ne samo
za sport, već i za društveno-ekonomski razvoj Bačke Topole i okoline.

– Verujemo da će ova Akademija stvarati fudbalere na koje ćemo biti ponosni, ali i da ćemo svi mi biti ponosni na ovu Akademiju”, rekao je Žemberi.

Nakon obilaska Akademije, koja je zvanično otvorena 27. septembra ove godine, Kokeza i Kovačević su
obišli i radove na lokaciji novog stadiona u Bačkoj Topoli, gde je rušenje starog objekta pri kraju.

Delegacija FSS takođe je posmatrala derbi meč Prve lige Srbije, FK TSCJavor Matis, na stadionu u Senti, koji je privremena lokacija FK TSC, do završetka novog stadiona u Bačkoj Topoli.

U kompleksu Fudbalske akademije TSC je glavna zgrada, kao i pomoćni tereni, među kojima će biti i poklon FSS-a. U Akademiji se već nalaze polaznici, koji tu imaju smeštaj i ishranu, kao i sve prateće sadržaje poput teretane, saune, soba za merenje opterećenja igrača. Akademija se razvija zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske, u početnom iznosu od 9,5 miliona evra. Projekat Akademije obuhvata i izgradnju centralnog terena na mestu starog stadiona u Bačkoj Topoli.

TSC Bačka Topola 2013. godine je proslavio 100. rođendan. Generalni sponzor udruženja je kompanija
„SAT-TRAKT” DOO iz Bačke Topole, čiji je vlasnik Janoš Žemberi. Klub se trenutno takmiči u Prvoj ligi
Srbije, a do završetka stadiona u Bačkoj Topli domaće utakmice igraće na stadionu u Senti. U klubu su ponikli i igrali mnogi fudbaleri, među kojima su Laslo Lerinc, Zvezdan Terzić, Zlatko Krmpotić, Nikola Žigić, Andrija Kaluđerović, kao i sadašnji reprezentativac Srbije Dušan Tadić.