0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Bajern nemilosrdan protiv Benfike, Real bolji od Rome, pobeda Junajteda

Objavljeno: 27.11.18 u 22:49

Takmičenje u Ligi šampiona nastavljeno je utakmicama od 21 čas u grupama E, F, G i H.

U grupi E, gde je ranije danas Dušan Tadić Ajaksu doneo plasman u nokaut fazu, Bajern je u Minhenu pregazio Benfiku rezultatom 5:1. Arjen Roben je sa dva gola doneo Bavarcima prednost, nadovezao se Robert Levandovski takođe sa dva gola između kojih je Fernandes smanjio na 3:1, da bi peti pogodak bio delo Franka Riberija

Ajaks (11)i Bajern (13) će u poslednjem kolu dati odgovor na pitanje ko će sa prve a ko sa druge pozicije šesnaestinu finala, dok će Benfika takmičenje nastaviti u Ligi Evrope, pošto ima četiri boda prednosti u odnosu na AEK.

U grupi G, Real Madrid je slavio protiv Rome sa 2:0 golovima Bejla u 47. i Vaskeza u 56. minutu utakmice, mada je rezultat mogao da bude drugačiji da su igrači Rome bili mali precizniji, ali i da su imali malo više sreće, pošto je Aleksandar Kolarov zamalo bio neprecizan.

U drugom meču ove grupe Viktorija iz Plzenja je pobedom u Moskvi nad CSKA 2:1 ranije danas ne samo došla u situaciju da se u poslednjem kolu bori za plasman u Ligu Evrope, već je i Romi obezbedila plasman u narednu rundu Lige šampiona, pošto „vučica“ ima devet bodova na drugom mestu, dok su CSKA i Viktorija poravnate sa četiri na trećoj poziciji. 

Što se tiče gupe H, Krisitjano Ronaldo je asistirao Mariju Mandžukiću za gol i pobedu Juventusa nad Valensijom, ali je tako pomogao i svom bivšem klubu, Mančester Junajtedu, koji je sa 1:0 slavio protiv Jang Bojsa golom Felainija. Torinezi i „crveni đavoli“ će tako u narednu fazu Lige šampiona, a Valensija će se boriti za pehar Lige Evrope, dok Jang Bojs završava takmičenje sa samo jednim osvojenim bodom.

Najzanimljivije će biti poslednje kolo u grupi F, pošto je Šahtjor slavio protiv Hofenhajma 3:2 i ima pet bodova, dva više od današnjeg rivala, dok su Mančester Siti i Lion u Francuskoj podelili bodove (2:2), pa će Ukrajinci na svom terenu imati priliku da protiv Liona obezbede nokaut fazu, u slučaju pobede. A svoju šansu čeka i Hofenhajm, koji će protiv Mančester Sitija probati da se izbori za pozitivan rezultat i plasman u Ligu Evrope.

Liga šampiona, 5. kolo

Grupa G:
Roma – Real Madrid 0:2 (0:0)
(Bejl 47, Vaskes 59)

Grupa H:
Juventus – Valensija 1:0 (0:0)
(Mandžukić 59)
Mančester junajted – Jang Bojs 1:0 (0:0)
(Felaini 91)

Grupa E:
Bajern – Benfika 5:1 (3:0)
(Roben 13, 30; Levandovski 36, 51, Riberi 76 — Fernandeš 45)

Grupa F:
Lion – Mančester siti 2:2 (0:0)
(Korne 55, 81 — Laport 62, Aguero 83)
Hofenhajm – Šahtjor 2:3 (2:2)
(Kramarić 17, Cuber 40 — Ismaili 14, Taison 15, 93)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter