0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SADA I ZVANIČNO: Srbija će biti u trci za organizaciju Mondijala, ali i Evropskog prvenstva u fudbalu!

Objavljeno: 24.11.18 u 11:36

Ministarstvo omladine i sporta izdalo je zvanično saopštenje da će Srbija sa Bugarskom, Rumunijom i Grčkom podneti kandidaturu za domaćinstvo Mondijala 2030. godine.

Sem Svetskog prvenstva u fudbalu, pomenute zemlje će pokušati da podneti kandidaturu i za organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. godine.

– Na sastanku ministara omladine i sporta Srbije Vanje Udovičića, Bugarske Krasena Kraleva, Rumunije Konstantina Bogdana Mateia i zamenika ministra kulture i sporta Grčke Jorgosa Vasileiadisa – zvanično je potvrđeno da će ove četiri države podneti zajedničku kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine, piše u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Ministar Vanja Udovičić se zahvalio kolegama iz Bugarske, Rumunije i Grčke.

– Zahvalan sam mojim uvaženim kolegama iz nama bliskih država Grčke, Bugarske i Rumunije na otvorenosti i spremnosti da se zajedno posvetimo realizaciji ovog ambicioznog cilja. Činjenica da se sastajemo ovako brzo posle iznošenja ove ideje na nedavnom sastanku kvadrilaterale u Varni je potvrda zainteresovanosti svih nas da se što pre konstruktivno posvetimo razmatranju narednih aktivnosti koje organizacija manifestacije bez presedana po svojoj važnosti, renomeu i veličini na ovim prostorima podrazumeva. Mi u ovaj zajednički projekat ulazimo ponosni na našu saradnju, prijateljstvo, istorijske veze, kulturu, sportsku tradiciju i uspehe – sa željom da na Evropskoj i svetskoj pozornici u bliskoj budućnosti afirmišemo naše države i region u smislu najviših vrednosti sporta i sposobnosti da priredimo domaćinstvo ovim eminentnim takmičenjima. Sigurni smo da će ova inicijativa stvoriti još mostova prijateljstva i saradnje između naših naroda, i da ćemo se zajedno radovati od 2024. godine – kada se bude donosila odluka o ovom projektu. Želim nam svima u realizaciji ove sjajne ideje uspeh i puno sreće

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter