1
Domaći fudbal

NOVI SKANDAL NA POMOLU: Uhapšen funkcioner Spartaka iz Subotice – zloupotreba položaja, korupcija i pranje novca

Objavljeno: 20.11.18 u 14:59

Korupcija, zlopotreba službenog položaja i panje novca bili su osnov za ovo hapšenje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je danas da je uhapšen D.Đ. (1966), koji je osumnjičen da je kao odgovorno lice Spartaka zloupotrbio službeni položaj.

On je u dogovoru sa još dva lica stekao protivpravno 9.517.000 dinara, odnosno nešto preko 80 hiljada evra, a saopštenje MUP-a donosimo vam ucelosti.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapsili su D.Đ. (1966) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i V.Z. (1985) i D.V. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca. Uhapšeni D.Đ. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice fudbalskog kluba Spartak iz Subotice, u periodu od 2016. do 2018. godine sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u nameri da sebi i drugim fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.517.000 dinara

Uhapšeni V.Z. i D.V. se sumnjiče da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune, na koje su izvršili prenos novčanih sredstava, sa znanjem da potiču od krivičnog dela, a u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo novca.

Deo novca uplaćen je i na bankovni račun sedamdesetosmogodišnje žene iz Arilja, protiv koje je zbog sumnje da je izvršila krivično delo pranje novca podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu, stoji u saopštenju MUP-a.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter