Navijači Crvene zvezde na prvo gostovoanje kada su u pitanju utakmice Lige šampiona otići će u Napulj.

Očekuje se da će put Italije krenuti oko tri hiljade navijača iz naše zemlje, a već sada na navijačkim forumima krenule su diskusije o ovom gostovanju.


U petom kolu Lige šampiona, 28. novembra, šampiopn Srbije sudariće se sa vicešampionom Italije. Grad podno Vezuva poznat je po tome što domaći navijači nisu nimalo prijatni, kada je u pitanju dolazak drugih navijačkih grupa.

Navijačima iz Srbije nakon što je zabranjeno da putuju u Pariz odnosno Liverpul, ovo će biti prvi odlazak, a u Beograd će stići oko tri hiljade karata. Veliki akcenat stavljen je na bezbednost, dok su navijači međusobno već počeli da razmenjuju mišljenja o ovom gostovanju.

– Izbegavajte kretanje u grupama, ne idite u uličice u kraju San Lorenco, vodite računa na potez od “štajge” Ćezare Rosarol, kao i u lučkom delu oko pristaništa! Krećite se tamo gde se svi kreću, ponašajte se kao što se i drugi ponašaju. Nema potrebe zalaziti dublje u uličice. Nemojte pisati kuda idete, odakle krećete i gde i kada slećete. Ozbiljno shvatite ono što je napisano kako biste izbegli bilo kakvu neprijatnu situaciju u Napulju. Nemoj nekome da je palo na pamet da uzima karte koje nisu za sektor određen za gostujuće navijače, stoji na navijačkom forumu, uz dodatak da domaći navijači često posežu i za hladnim orzžjem:

– Stadion je na obodu grada, sa tri strane okružen brdima i jednom magistralom. Pešaka se jedino dolazi preko tunela. Ne pomišljajte da se posle utakmice šetate kroz taj tunel nazad ka smeštaju. Ako policija ne organizuje neke autobuse kako bi grupisala navijače, uzmite taksi. Noževi su omiljeno oružje navijača Napolija i to su više puta pokazali.

FOTO: STARSPORT

Oprez prilkom odlaska na ovo gostovanje je ono što se nagalašava.

– Navijači Zvezde moraju da budu oprezni u Napulju, jer pristalice Napolija mogu da ih napadnu. Niko od ljudi iz kluba ne kontroliše kuda će navijači da se kreću i šta će da rade. Zato je potrebno da budu na oprezu, stoji u jednom od komentara na forumu.

Navijači Liverpula, Bajerna, legije, Trabzona, Dinama iz Moskve, samo su neki od onih koji su ‘toplo’ dočekani podno Vezuva.

– Najgore su prošli navijači Legije. Dok su šetali gradom, ultrasi Napolija su im napravili sačekušu. Delovalo je da je izbio građanski rat, jedan automobil je prevrnut i zapaljen. Povređeno je na desetine navijača sa obe strane, a napadnut je i hotel u kojem su bili smešteni Poljaci, stoji na forumu.