0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

LIGA NACIJA: Srbija ponovo bolja od Crne Gore, ali neshvatljiv pad je mogao mnogo da nas košta (VIDEO)

Objavljeno: 17.11.18 u 16:57

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na malom koraku do plasmana u viši rang i F-4 ‘C’ Lige nacija, pošto je u regionalnom derbiju pobedila Crnu Goru 2:1 (2:0).

Bravo, Srbijo za pobedu! Brvo, ‘orlovi’ za najverovatnije plasman u ‘B’ ligu i na fajnal-for koji nas može odvesti na Evropsko prvenstvo. Ali, ovolika opuštanje nije dozvoljeno, jer je malo, vrlo malo falilo da od gotovog napravimo veresiju. Blickrig Ljajića i Mitrovića za 2:0 bio je sjajan, ali je nošalancija Mitrogola kod penala u 38. minutu mogla skupo da nas košta, da od gotovog napravimo veresiju. Ali, idemo redom.

Srbija je zapretila već u 35. sekundi, odlučio se kapiten Aleksandar Kolarov za šut sa distance, ali je to bilo dosta neprecizno i bezopasno za golmana gostiju Petkovića. Crna Gora je mogla prva do vođstva u 20. minutu, Mugoša se sjajno snašao pored Veljkovića, šutirao, ali je Rajković bio na mestu. Gosti su u 28. minutu imali još jedan dobar pokušaj, šutirao je bivši fudbaler Crvene zvezde Jovović, ali je njegov šut izblokiran i lopta je završila u korenru. Posle udarca iz ugla za Crnu Goru u 30. minutu usledila je munjevita kontra, Tadić je dugom dijagonalom izbacio Ljajića jedan na jedan sa golmanom Petkovićem i spasa za Crnu Goru nije bilo – 1:0.

FOTO: STARSPORT

Još se nije smirilo slavlje prvog gola na stadionu ‘Rajko Mitić’ kada je Kolarov u 32. minutu sjajno centrirao sa leve strane, a Mitrović se odlično snašao i pogodio za 2:0. ‘Orlovi’ su ‘sokolove’ mogli da nokautiraju u 38. minutu kada je Simić neoprezno u svom kaznenom prostoru oborio Matića. Maljenko je pokazao na penal, ali je Mitrović nošalatno šutirao i prebacio prečku. Napadač Fulama je dobru šansu imao i u 45. minutu kada je posle kornera Kolarova šutirao glavom pored gola. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 2:0.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imala je Srbija, Kolarov je u 46. minutu šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta završila pored gola. U 59. minutu Crna Gora je postigla gol. Janković je centrirao, Mugoša je savldao Rajkovića, ali je sudija poništio gol zbog ofsajda. Bila je ovo sumnjiva situacija, teška za procenu. Crna Gora je od tog trenutka bila mnogo bolji tim na terenu. U 64. minutu Ivanić je poslao ‘bombu’, ali je Rajković bio na mestu. Ipak, u 70. minutu spasa nije bilo, Janković je sjajno vratio loptu na vrh šesnaesterca, a Mugoša je fenomenalnim šutem pogodio za 2:1. Mogli su i gosti do Blickriga, ali je Mugoša samo minut kasnije u situaciji jedan na jedan sa Rajkovićem šutirao pored gola. Nedugo zatim dobro je šutirao Janković, ali nas je Rajković spasio. Baš kao i u 84. minutu kada je odlično sa distance tukao Jovović, ali je nekadašnji golman Crvene zvezde bio na mestu. Posle tog pokušaja pala je Crna Gora, dok se naš tim stabilizovao i uspeo da sačuva pobedu, trijumf koji nas je za korak približio plasmanu u ‘B’ ligu i fajnal-for za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Potrebno je samo pobediti autsajdera Litvaniju u Humskoj u utorak od 20.45.

SRBIJA – CRNA GORA 2:1
/Ljajić 30, Mitrović 32 – Mugoša 67/

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 15.416

SRBIJA: Rajković – Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov – Matić, Maksimović – Gaćinović (od 65. Lukić), Tadić, Ljajić – Mitrović (od 83. Jović).
CRNA GORA: Petković – Marušić, Kopitović, Simić, Vešović – Šćekić (od 46. Boljević), Kosović, Jovović, Ivanić, Janković (od 81. Đorđević) – Mugoša.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter