Selektor reprezentacije Srbije je u Staroj Pazovi govorio na konferenciji za medije pred utakmicu u Ligi nacija sa Crnom Gorom.

Taj meč na programu je u subotu od 15 časova.


– Veliki broj igra standardno, to je prvi put u poslednjih nekoliko godina da su skoro svi bitni šrafovi u klubovima. Može da se desi da promenimo taktiku, postoji ideja… Menjao sam sastav 13 ili 14 puta, taktiku ne, a mozda se i to promemeni, ne zbog Crne Gore već igrača. To mi je ujedno luksuz i problem, rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Kako je selektor Orlova naglasio, svako od igrača na spisku zaslužuje mesto u timu.

– Očekujem da će to biti jedna dobra utakmica, šta je bilo bilo je u Podgorici. Poštujemo Crnu Goru i selektora Ljubišu Tumbakovića, koga neću nazvati kolegom jer mi je bio trener. Ipak, verujem u svoj tim da možemo da napravimo iskorak i osvojimo prvo mesto u grupi.

Sem Sergeja Milinković-Savića koji nije bio na okupljanju, definitivno su otpali Marko Dmitrović, Ljubomir Fejsa i Filip Kostić zbog operacije zuba.

– Vidim da u Crnoj Gori ima dosta igrača koji će da izostaju, slično kao kod nas. Koga nema bez njega se mora, moramo da se prilagodimo tome, nema tenzija – sastaju se dve zemlje, a jedan narod.

Krstajić istice da će Dušan Tadić, koji je promašio penal u Rumuniji, odlučiti ko će da izvede ako bude najstroža kazna.