Milojko Pantić je u svojoj emisiji ‘Sportska galaksija’ oštro osudio odluku Nemanje Matića da ne ponese ‘cvet maka’ na dresu Mančester junajteda.

‘Cvet maka’ označava sećanje na stradale vojnike u Prvom svetskom ratu, a Britanci su ove godine to proširili na sve svoje poginule vojnike, čak i one u NATO bombardovanjima širom sveta.


Zbog toga Nemanja Matić nije želeo da ga ponese na dresu ‘crvenih đavola’ budući da je Srbija 1999. godine bombardovana, što je on kasnije i obrazložio.

Ipak, tim povodom oglasio se Milojko Pantić, te je opleo po srpskom reprezentativcu, podsetivši da su njegovi sunarodnici četiri godine držali pod opsadom i granatama građane Sarajeva.

Zbog toga je pročitao pesmu ‘Večeras ćemo za njih voleti’, koja je upravo posvećena stradanjima vojnika iz 1918. godine. Zato je i zaplakao.

 – Dragi naš dobri dečače Nemanja, moraš da znaš da cvet maka nema veze sa NATO paktom, a tvoji i naši sunarodnici su čitave četiri godine bombardovali i granatirali stanovnike grada Sarajeva. U tom Sarajevu živeo je veliki poeta Izet Sarajlić koji je napisao pesmu “Večeras ćemo za njih voleti” posvećenu crvenim makovima iz vojničkih stradanja 1918. godine i tako dao veliki doprinos balkanskoj kulturi sećanja na ovaj događaj. Pokazao je time kako treba poštovati sve, a ne samo svoje žrtve. Dragi naš dobri Nemanja Matiću.