Jedan on najtalentovanijih fudbalera u Evropi osvrnuo se na to kolike su zarade koje primaju profesionalni igrači u najjačim ligama.

Ovaj mladić nedeljno zarađuje oko 180 hiljada evra, ali smatra da su fudberi ‘preplaćeni’.

Devetnaestogodišnji krilni napadač koji potiče iz skromne porodice, deluje da i pored velike popularnosti koju je stekao, te osvojenog Svetskog prvenstva u Rusiji, sa svojom selekcijom, sa obe noge ‘stoji na zemlji’.

– Odrastao sam u prilično skromnim uslovima. Za mene su ovakve zarade preterane. Istina je da su plate nepristojne, ali takvo je tržište. Svet fudbala tako funkcioniše. Svestan sam da neću doneti revoluciju ovim što kažem, ja sam takođe u sistemu. Treba samo znati kako poštovati sve to i ostati na svom mestu, rekao je igrač Pari Sen Žermena.

Mbape je kao i ostali članovi francuskog nacionalnog tima nakon osvajanja zlata na Mondijalu dobio premiju u iznosu od 440 hiljada evra. Kako su preneli mediji u toj zemlji, Kilijan je sav iznos ustupio humanitarnoj organizaciji koja pomaže decu sa posebnim potrebama, čime je pokazao ‘veličinu’ i van travnatog tepiha.