Fudbaleri Partizana su posle niza loših rezultata pobedili Vojvodinu i sada žele da nastave seriju trijumfa protiv Radnika iz Surdulice.

Na papiru moglo bi se reći ‘već upisana tri boda’. U praksi se pokazalo da to nije tako, Radnik je na startu šampionata savladao Partizan u Surdulici. Na to je danas okupljene novinare podsetio trener crno-belih Zoran Mirković.


– Znate da smo jedinu utakmicu izgubili u Surdulici. U tom smislu, Radnik nam je dužan – poručio je Mirković, a onda nahvalio rivala sa kojim će njegov tim ukrstiti koplja sutra:

– Pretpostavljam da će Radnik malo defanzivnije ući u meč, tako da nas očekuje blok i imaćemo poteškoća da ga probijemo. Imaju mladog reprezentativca Igora Zlatanovića, visokog i jakog napadača, pravog razbijača. Dva ofanzivna po boku, izuzetno brza. Moraćemo da budemo maksimalno koncetrisani kako bismo dobili… Nas samo pobede održavaju u šampionskoj trci. Svaki drugi ishod sutra bio bi katastrofalan po nas.

Na udaru medija, ali i javnosti našao se mladi reprezentativac Srbije Svetozar Marković. Popularni Bata stao je u odbranu svog štopera.

– Konkretno, jeste u tim situacijama Marković bio pored tih igrača, ali bilo je i nekih stvari koje su prethodile tim akcijama i nikad ne bih ciljao jednog igrača kao krivca. Od mlađih se pritom i očekuje neki kiks. Ide sa godinama. Sveta nam je takođe doneo bažne bodove u meču protiv Bačke, protiv Zemuna prolaz u Kupu, pogodio je i protiv Nordjsjilanda. On dete radi posao, daje maksimum i sigurno će biti samo bolji. A greške su sastavni deo fudbalske igre, da ih nema ne bi bilo golova. Nemam neke velike zamerke na njegovu igru.

Povrede prave probleme, Gorana Zakarića neće biti, ali vraća se iskusni Zoran Tošić.

– Videćemo, kad imate neko pomagalo tog tipa uvek smeta. Neću da kažem da ste hendikepirani, ali ne vidite isto. Ja nisam mogao da igram sa maskom. Doduše, to je bilo neko drugo vreme, bile su univerzalne maske, ove se rade po otisku, malo su bolje, ali da smeta – smeta.

Govorio je strateg Partizana i o pobedi Crvene zvezde protiv Liverpula.

– Velika pobeda Zvezde, podsetio bih vas samo da vidite koliko smo skloni da brzo menjamo mišljenje. Posle Pariza i Liverpula se svašta pričalo. Veliki uspeh Zvezde, nadam se da time i naša liga dobija na težini – zaključio je Mirković.