Milan Pavkov izabran je od strane ‘ESPN’ za tim kola Lige šampiona, momak iz Begeča je apsolutni hit, ne samo kod nas, već i u Turskoj.

Nebeski skok za 1:0 i prelep gol za novo matiranje Aliosna digli su Milana Pavkova među zvezde. Glava posle meča bolela je navijače Liverpula, upravu kluba i igrače, a danas bogami jedan turski klub, jedan iz Poljske i jedan iz Španije. U čemu je reč…


Naime, Milan Pavkov ovog leta nije bio u planovima trenera Crvene zvezde što nije tajna. Čekala se prava ponuda da gorostasni momak iz Begeča napusti ‘Ljutice Bogdana’. Prvi se javio španski Kadiz koji je nudio 700 hiljada evra, ali prvo pozajmicu na godinu dana uz već pomenutu klauzulu o transferu narednog leta. Do dogovora nije došlo, navodno ni Crvena zvezda, ali ni igrač nisu bili zadovoljni ponuđenim. Tako je španski drugoligaš ostao bez danas heroja evropskog fudbala.

Sledeći ko se javio bio je Trabzon. To se dogodilo posle meča u Salcburgu, te je i cena Milana Pavkova bila dosta veća. Navodno, Turci su bili spremni da plate dva miliona evra, ali je na kraju Buruk Jilmaz ostao među crveno-plavima i odustalo se od dovođenja Srbina.

Ipak, čini se da je najveći gubitnik bila Jagelonija. Poljaci su još prošle godine želeli Srbina, Zvezda je prihvatila pozajmicu na godinu dana i kasnije kaluzulu za otkup 500 hiljada evra, ali se Jagelonija odlučila za Silijana Šeridana iz Omonije, te je Milan na kraju završio nazad u Nišu i postigao 23 gola.

Na kraju kada se sve sabere profitirala je Crvena zvezda, Milan Pavkov joj je doneo istorijsku pobedu protiv Liverpula, cena mu je skočila, a u celoj priči dobro bi mogao da prođe i Radnički iz Niša kome pripada 30 posto od prodaje.