0
Domaći fudbal

DULE SAVIĆ: Ponosan sam na Vujadina i Zvezdu

Objavljeno: 07.11.18 u 18:22

Bogata istorija Crvene zvede postala je obimnija za još jednu stranicu. Spektakl pred više od 50.000 gledalaca novi je u nizu podviga aktuelne generacije koji će se zauvek pamtiti. Međutim, pobeda nad Liverpulom sa posebnom radošću dočekana je u kući Savića, gde je nastavljena lepa tradicija protiv engleskih predstavnika.

Pre 40 godina, 6. decembra 1978, sjajnim pogotkom u revanšu osmine finala Kupa UEFA, Dušan Savić doneo je Crvenoj zvezdi plasman u narednu fazu takmičenja i osigurao važan korak ka prvom evropskom finalu kluba sa Autokomande.

Četiri decenije kasnije, legendarni ofanzivac imao je tu privilegiju da se novim uspesima voljenog kluba raduje gledajući sina kako saigrače predvodi sa kapitenskom trakom.

Tradiciju trijumfa nad engleskim klubovima, posle Duleta, u kući Savića nastavio je Vujadin.

– Istorijska pobeda Crvene zvezde. Pobediti Liverpul, prošlogodišnjeg finalistu i jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona ove sezone i to u najtežoj grupi, veliki je uspeh. Sa takvom razlikom u kvalitetu i finansijskim aspektima, smatram da smo ostvarili antologijski trijumf ne samo za klub već i za samo takmičenje. Presrećan sam, drago mi je jer je Vujadin kapiten i jedan od igrača koji je predvodio klub ka uspesima u Ligi Evrope, Superligi, a sada i u Ligi šampiona. Ponosan sam na njega i Crvenu zvezdu – rekao je Dušan Savić.

Značaj mlađeg Savića najbolje oslikava podatak da je šampion Srbije posle 180 minuta igre u Beogradu sačuvao mrežu u elitnom društvu.

– Englezi nam odgovaraju, iako ova generacija Liverpula nije klasičan ostrvski predstavnik poput onih protiv kojih smo igrali Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, ja i drugi. U dodatnoj smo prednosti pošto niko od njih ne shvata dimenziju Marakane i šta znači sići pred 50, 60 hiljada gledalaca. Liverpul je napravio fatalnu grešku potcenivši nas. Verovatno su mislili da ekipa koja u Parizu izgubi 6:1 i u Liverpulu 4:0 nema šta da traži. E, pa kad se radi o Crvenoj zvezdi, stvari su malo drugačije. Naš klub ne bi bio šampion Evrope i sveta, niti bi imao tako bogatu istoriju kada mi igrali onako kako drugi misle.

Bogato iskustvo pomoglo je Saviću senioru da sledbenicima da savet za predstojeće izazove.

– Potrebno je da budu profesionalci i da žive za fudbal. Samo ko živi za fudbal može od fudbala i da živi. Siguran sam da će i trener Vladan Milojević sa stručnim štabom igračima dati prave savete i smernice. Najvažnije je da ne polete, već da ostanu čvrsto na nogama. Ima još mnogo toga što može da se uradi, oni to znaju i verujem da će ceo klub učiniti sve što je u njegovoj moći da pružaju još više i još bolje. Napoli će se posle ove utakmice dobro zamisliti pred dolazak Zvezde, a ako Bog da, onda da i tamo izvučemo pozitivan rezultat, pa bi ovde protiv Pari Sen Žermena bio spektakl kakav odavno nije viđen, možda i nikada – istakao je legendarni fudbaler Crvene zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter