6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LIGA ŠAMPIONA: Pavkov srušio Liverpul, Zvezda pobedila vicešampiona Evrope!

Objavljeno: 06.11.18 u 21:03

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su sa 2:0 protiv Liverpula u meču 4. kola Lige šampiona. Dvostruki strelac bio je Milan Pavkov.

Zvezda je u meč ušla hrabro, u trećem minutu su izborili korner nakon što je Matip izbio loptu ispred Srnića, da bi potom i Krstičić probao sa ivice kaznenog prostora, no lopta odlazi daleko od gola.

Liverpul je pripretio u osmom minutu preko Manea i Milnera, ali je njegov udarac bio neprecizan. Da Zvezda nije imala nameru da se brani pokazali su crveno-beli i u devetom minutu, kada je Ben uposlio Marina, ali Alison nije imao poteškoća da zaustavi njegov udarac.

Zvezda je u 14. minutu izvela drugi korner, a minut kasnije i treći, kada je nakon Marinovog centaršuta Savić bio u situaciji da zatrese mrežu, no njegov šut iz okreta odlazi malo preko prečke.

FOTO: STARSPORT

U 17. minutu Mane je pretrčao Savića, uposlio Milnera, on pronašao Staridža, a njegov šut sa pet metara, prilikom kog je bio neometan, odlazi preko prečke.

Četiri minuta kasnije, izblokiran pokušaj Srnića došao je do Bena, probao je Zvezdin internacionalac, ali je sjajan udarac Alison uspeo da usmeri ka korneru. Pokazaće se da je to bila najbolja moguća stvar za Zvezdu, zato što je odmah posle kornera, nakon centaršuta Marina, Pavkov fantastično skočio i pogodio mrežu brazilskog reprezentativca.

FOTO: STARSPORT

Nije prednost duplirana pet minuta kasnije, posle loše reakcije Matipa, ali jeste u 29. minutu. Pavkov je na oko 35 metara od gola došao do lopte, usput „otresao“ čuvara, a potom, nakon što se namestio na šut, poslao pravu raketu ka mreži Alisona. Erupcija oduševljenja, slavlje na Marakani – Zvezda vodi 2:0!

Mogao je odmah potom Salah da uzvrati, ali je njegov udarac nakon odbitka završio visoko preko gola, potom su Milner i Lalana bili u dobrim pozicijama, ali su Jovančić i Stojković uspešno otklonili opasnost.

FOTO:STARSPORT

Deset minuta pre kraja poluvremena Staridž je uspeo da se oslobodi čuvara i šutira ali neprecizno. Do kraja poluvremena sem starta Lalane nad Marinom nije bilo većih uzbuđenja.

Na poluvremenu Klop je izveo Aleksander-Arnolda i Staridža, ušli su Firmino i Gomez, ali je Zvezda imala prva šansu, pošto je Marin probao nakon karambola, njegov udarac je pogodio Milnera u ruku, ali je sudija opravdano pokazao da se igra nastavi, s obzirom na to da je lopta napucana, kao i da je ruka bila u prirodnom položaju. 

FOTO: STARSPORT

 

Ružna scena viđena je u 56. minutu, kada je Filip Stojković ostao da leži na travi zbog povrede članka. Lalana je iskoristio to, centrirao, lopta je zakačila Degeneka i završila na prečki, ali srećom po Zvezdu uspeli su defanzivci da otklone opasnost.

Stojkovića je zamenio Gobeljić, a u 63. minutu Salah je probao direktno iz kornera, no Borjan je dobro pratio pokušaj. Osam minuta kasnije Salah je imao možda i najbolju šansu za goste. Prvo je probao sa oko 18 metara, no Borjan je uspeo da loptu preusmeri u korner, posle kog je ona opet stigla do Salaha, on se lepo snašao ali je lopta završila na spoljnjem delu stative.

U 75. minutu sevnula je kontra Zvezde, ali je Gobeljić za malo zakasnio da odbitak posle šuta Srnića prosledi u mrežu.

 

Stiskali su gosti, probao je Van Dajk, ali je lopta otišla preko gola, čime je i poslednja šansa da Liverpul priđe crveno-belima otišla u nepovrat.

Na kraju, velika pobeda Crvene zvezde nad vicešampionom Evrope – 2:0!

Liga šampiona, grupa C, 4. kolo

Crvena zvezda – Liverpul 2:0 (2:0)
(Pavkov 23, 29)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

6 Komentara

  1. Voleo bih da afro-fanatici koji vode Zvezdu, jednom budu iskreni, pa da javno priznaju da su pogrešili što uporno forsiraju one berače banana, iz savana Afrike, na uštrb naših igrača! Prvi je Milojević bio skeptik kada je u pitanju Pavkov! Stalno ga je šikanirao, držao ga kao zamenu za onog rezervistu iz Kine. Proglašavali su ga za višak, i ne prođe malo kad u novinama osvane vest kako Pavkova traže neke neimenovane strane ekipe. Jednostavno nisu računali na njega! Po tome se vidi koliko znaju! Trenutno je ista sudbina i sa Simićem kojem nikako da pruže šansu, sve nekako na kašičiću, po sistemu toplo-hladno! Ali, zato neštedimice pružaju šansu nedoraslom Benu! Upropastiše našu decu! Hitna privatizacija

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter