2
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

NIJE IZDRŽAO: Matić detaljno objasnio Englezima – ‘Podseća me na dane kada sam bio preplašeno dete pod bombama…’ (FOTO)

Objavljeno: 05.11.18 u 14:07

Srpski fudbaler upravo se oglasio putem Instagrama i objasnio je svoje razloge odbijanja da na dresu nosi ‘cvet maka’.

Na utakmici protiv Bornmauta, Nemanja Matić je bio jedini koji nije želeo da stavi ‘cvet maka’, koje se nosi u čast engleskih vojnika ubijenih pre tačno 100 godina u Prvom svetskom ratu.

Zbog toga su Englezi podigli opštu hajku protiv Srbina, na šta je on odgovorio putem Instagrama, detaljno i potpuno jasno.

– U potpunosti prepoznajem zašto ljudi nose makove, potpuno poštujem svako pravo da to učini i imam potpunu simpatiju za svakoga ko je izgubio svoje najmilije zbog sukoba.

Međutim, za mene to je samo podsetnik na napad koji sam lično osećao kao mladog, uplašenog 12-godišnjeg dečaka koji živi u Vrelu, pošto je moja zemlja devastirana bombardovanjem Srbije 1999. godine. Iako sam to ranije radio, na razmišljanju, sada se ne osećam ispravno da nosim mak na mojoj košulji.

Ne želim da umanjim značaj maka kao simbola ponosa unutar Britanije ili da uvredim bilo koga, međutim, svi smo proizvod sopstvenog vaspitanja i to je lični izbor iz navedenih razloga.

Nadam se da će svi razumeti moje razloge koje sam objasnio, kako bih u potpunosti mogao da se koncentrišem na pomaganje ekipi u utakmicama koje su pred nama – napisao je Nemanja Matić.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nemanja Matic (@nemanjamatic) on

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter