Liga šampiona će postojati još dve godine, a posle toga UEFA gubi bitku sa najvećim kluovima Evrope, domaći šampionati izgubiće smisao.

[yuzo_related]

‘Rat’ FIBA i Evrolige mogao bi da se preslika na fudbal. Bar tako tvrdi ‘Fudbal Liks’. Navodno, najbogatiji klubovi Evrope dogovorili su formiranje Superlige Evrope od sezone 2021. Ligu bi činilo svega 16 klubova, a igrali bi je osnivači Real Madrid, Barselona, Mančester junajted, Bajern Minhen, Juventus, Čelsi, Arsenal, PSŽ, Mančesetr siti, Liverpul i Milan, dok bi gosti bili Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Marsej, Inter i Roma. Zanimljivo da mesta ne bi bilo za neke stalne učesnike Lige šampiona i bivše šampione Evrope Ajaks, Porto i Benfiku.

Liga šampiona i Liga Evrope bi tako izgubili svoj značaj i pali na drugorazredna takmičenja. Superliga Evrope imala bi dve faze, grupnu i nokaut. Takođe, bila bi formirana i Druga liga iz koje bi se moglo plasirati u ‘elitu’. Naravno, najveća razlika u odnosu na današnju Ligu šampiona bio bi mnogo veći novac.

UEFA je poslednjih godina sve činila kako bi sprečila pokretanje takmičenja koje je očigledno formulisano i spremno da počne 2021. Očigledno da je UEFA ovu bitku izgubila, a samim tim najverovatnije i rat.