0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOJVODINA

DRAGOMIR OKUKA: Normalno je da Vojvodina pobedi Radnik, ali nije bilo lako

Objavljeno: 31.10.18 u 21:29

Posle pobede njegovog tima nad Radnikom, šef stručnog štaba Vojvodine Dragomir Okuka izjavio je da je zadovoljan ostvarenim trijumfom i da crveno-beli polako počinju da pokazuju strast u svojoj igri.

Vojvodina je danas pobedila Radnik rezultatom 1:0 (1:0), u 14. kolu Superlige Srbije.

– Danas smo videli jednu dobru utakmicu, sa dosta tempa i ritma, po teškom terenu, protiv dobrog protivnika. Najteže je pobediti u trećoj utakmici u nizu za kratko vreme, bez obzira na to gde se ta utakmica igra. Naravno, srećni smo zbog pobede, ali posebno mi je drago zbog toga što smo, za razliku od prethodnih mečeva, danas delimično pokazali strast i malo više agresivnosti. Video sam da se to vraća igračima, da ima dobrih poteza, duela, pa je i publika znala to da prepozna i u nekoliko navrata nagradi aplauzom. Imali smo problema pred ovaj meč, jer igrači koji igraju po levom boku, a to su Eze, Srećković, pa čak i Huhumis, u poslednja dva dana su ispali iz kombinacije za tim. No, ne pravim od toga neku veliku priču, već dajem šansu igračima koji su spremni. Normalno je da Vojvodina pobedi Radnik i to smo uradili zasluženo, ali nimalo lako. Sada se okrećemo narednom meču protiv Partizana u nedelju, koji će biti provera naših sposobnosti, moći i vrednosti. Mislim da smo na dobrom putu i da će se Vojvodina, ako istrajemo, vratiti tamo gde joj je mesto u našem fudbalu. Kao i svakoj ekipi i treneru, i nama treba vreme, ali tu smo da to ubrzamo i probamo što pre da napravimo ono što navijači očekuju od Vojvodine, kaže Okuka.

Na današnjem meču, gledaoci su u nekoliko navrata negodovali na igru napadača Ismaela Fofane (30), pokazujući tako da nisu zadovoljni onim što iskusni fudbaler pruža na terenu.

– Publika ima pravo da se buni, ali Fofana je iskusan i proveren igrač, koji se vraća posle povrede, baš kao i Zlomislić i Antić. On pet utakmica nije igrao i ovo mu je tek drugi meč u startnoj postavi. Bez obzira na to šta publika misli, ja sam zadovoljan onim što je prikazao dok je imao snage, iako, naravno, on može više, što od njega i očekujem i siguran sam da će to i pokazati. Svakog igrača treba sačekati, posebno one koji se vraćaju posle povrede. Ja ga čekam i nadam se da će brzo doći u onu formu koju ja, a i publika s pravom očekujemo, rekao je Okuka.

U narednom kolu, Vojvodina će gostovati ekipi Partizana u Beogradu, a taj meč igraće se u nedelju, sa početkom u 19 časova.

(Izvor: YouTube/Fk Vojvodina)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter