Predsednik Empolija potvrdio je da postoji interesovanje Napolija za vezistu njegovog tima.

[yuzo_related]

Nakon četiri sezone provedene u Emoliju Rade Krunić mogao bi da napusti ovaj klub i to već u januarskom prelaznom roku.

Nije ovo prvi put da se pojavljuje vest o želji Napolitanaca da angažuju vezistu Bosne i Hercegovine. Krajem prethodne sezone Mauricio Sari već je iskazao interesovanje da Krunić pređe u Napoli. Međutim tada do dogovora dveju strana nije došlo, Sari se u međuvremenu  preselio u London, a vezista je svojim dobrim igrama ponovo naterao čelnika tog kluba da obrate pažnju na njega.

– Napoliju se sviđa Rade Krunić. O njemu sam pričao sa sportskim direktorom Kristijanom Đuntolijem. Razmenili smo mišljenja. A to je važno, potvrdio je Fabricio Korsi, predsednik Empolija da se pregovara o transferu.

Krunić je karijeru počeo klubu Sutjeska iz njegove Foče, potom se preselio u Pećince i branio boje Donjeg Srema, odakle ide u Borca iz Čačka. Ovaj grad bio je poslendnji u kom je igrao u Srbiji, jer je leta 2015. godine otišao na ‘Karlo Kastelani’ stadion. U dresu Empolija on je na 96 mečeva postigao devet golova. Važeći ugovor sa ovim timom ima do juna 2021. godinem, a svojevremeno je za njegove usluge bila zainteresovana i Crvena zvezda.