0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

LE TALEK: Dolazak u Zvezdu me je vratio u fudbalski život

Objavljeno: 26.10.18 u 16:03

Damijen Le Talek je u Crvenoj zvezdi prešao put od fudbalera kog su navijači želeli što pre da vide van ekipe, do igrača koji je klub napustio kao stub tima.

Francuz je stekao epitet jednog od najboljih stranih fudbalera u Zvezdinoj istoriji, a u medijima u Francuskoj otkrio je razlog svog povratka u domovinu, u redove Monpeljea, gde je do sada dao dva gola:

– Želeo sam da dokažem da je moguće vratiti se u Francusku i igrati dobro, iako sam veći deo karijere proveo na istoku. Ne tvrdim da je tako najbolje, ali ponekad nema izbora. Zato sam „razvalio vrata“ da bih se vratio ovde.

O dolasku u Beograd kaže:

– Imao sam osećaj da dolazim u okruženje sa mnogo potencijala. Zvezda je poseban klub u mom srcu, najzaslužniji za moje vaskrsnuće. 

O sebi kaže:

– Oduvek sam emotivan, pobednik u duši i spreman da izvučem maksimum iz svega, makar bio na dnu pre toga. Bio sam siguan da ću uspeti, glava mi je ipak najjače oružje.

Nije uvek bilo lako…

– U Ukrajini sam stigao u Hoverlu, posetio klub, dobio savet menadžera da ne ostaje, ali ga je odbio i – pogodio „džek pot“. Razmišljao sam kako volim fudbal, kako me je on spasao… Da ga ne volim, tada bih okončao karijeru, dodao je bivši štoper Zvezde i stub odbrane Monpeljea. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter