0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

DRAKONSKA KAZNA: UEFA oštro sankcionisala Rumune zbog rasizma i skandiranja ‘Kosovo je Srbija’

Objavljeno: 26.10.18 u 13:31

Evropska kuća fudbala zbog više prekršaja ozbiljno je kaznila Fudbalski savez Rumunije nakon utakmice protiv Srbije.

U meču četvrtog kola Lige nacija koju je Rumunija odigrala protiv Srbije u Bukureštu, domaćin je napravio niz grešaka i danas je stigla oštra kazna od strane UEFA.

Izrečena je kazna igranja pred praznim tribinama u narednoj utakmici Lige nacija, kao i novčana sankcija od ukupno 73.000 evra.

Razlog su skandiranja parole ‘Kosovo je Srbija’ od strane rumunskih navijača, ali i rasističke vređanja komšija Mađara, jer je bio istaknut transparent o povezanosti migranata iz Mađarske sa terorizmom.

To će Rumune koštati 50.000 evra, a dodatnih 23.000 evra će platiti zbog bakljade i ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren.

Kaznu suspenzije stadiona Rumuni će odraditi u poslednjem kolu Lige nacija kada će dočekati Litvaniju, 17. novembra, a i u prvom meču protiv Crne Gore su igrali pred praznim tribinama zbog ranijih rasističkih ispada svojih navijača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter