Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije bio je veoma uspešan u nedavno završenom ciklusu kvalifikacija, jer ga je okončao bez poraza.

[yuzo_related]

Mnogi su osporavali Đorovića, kada ga je prereano preminuli Goran Bunjevčević predložio za  funkciju selektora, ali sada se ispostavilo da nije pogrešio.

Nekadašnji defanzivac Prištine, Crvene zvezde, Selte, Deportiva i Elčea po okončanju igračke karijere radio je samo kao direktor Omladinske škole Crvene zvezde, pa je nedeovoljno iskustvno u trenerskom poslu bilo predmet kritika. Ipak dobrim igrama njegova ekipa izborila je direktan plasman na turnir koji će se odigrati narednog leta u Italiji i San Marinu, a pored ovog uspeha iz mlade selekcije promovisano je i nekoliko A repezentativaca.

– Ponosni smo što su šestorica igrača u seniorskom državnom timu, a petorica su bila među 23 reprezentativca na Mondijalu u Rusiji. To je najveća satisfakcija za naš rad. Igrači su najzaslužniji za plasman na Evropsko prvenstvo, oni su tvorci uspeha. Oni zaslužuju pohvale i čestitke ne samo za igru i rezultate, već i zajedništvo i dobru atmosferu. Reprezentativci su pokazali su da su odlični i kao ljudi, rekao je on za Sportski žurnal.

FOTO: STARSPORT

Đorović već sada ima plan za završni turnir koji u ovom trenutku deluje daleko.

– Daleko je završni turnir, ali naravno da imam plan. Mnogo stvari bi trebalo da se poklopi da bismo ostvarili viziju. Naravno da bismo voleli da budemo u najjačem sastavu. Ostvarili smo impresivan rezultat u kvalifikcijama i ne vidim razlog da na Evropsko prvenstvo odemo bez ambicija da postanemo prvaci. Zašto da učestvujemo ako nemamo najviši cilj. Neće biti mesta u timu za bilo koga ko razmišlja drugačije. Igrači moraju da veruju u kvalitet i da budu ambiciozni. Moja deviza je da uvek treba pobeđivati.

Uveren je selektor da njegova ekipa može na Evropskom prvenstvu da napravi dobar rezultat.

– U fudbalu je lako doći na vrh, ali je teško zadržati se. U grupi smo najboljih reprezentacija, imamo pravo da verujemo da možemo do vrha, zaključio je Đorović.