0
Domaći fudbal

Fudbal Super League 2018-2019 Crvena Zvezda v Dinamo Vranje Dejan Joveljic celebrates after scoring a goal Beograd, 20.07.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SVETLA BUDUĆNOST PRED BISEROM CRVENE ZVEZDE: Joveljić na putu da obori rekord!

Objavljeno: 19.10.18 u 11:29

Dejan Joveljić je pogotkom u duelu sa Dinamom u šesnaestini finala Kupa Srbije nastavio golgetersku seriju i dodatno popravio ličnu statistiku u seniorskoj konkurenciji.
Devetnaestogodišnji napadač posle Zemunove zatresao je i mrežu Vranjanaca, čime je stigao do šestog seniorskog pogotka i nagovestio da bi mogao da ispiše nove stranice klupske istorije.

Joveljić je ove sezone tri puta bio starter i na sva tri meča upisao se u strelce, pa je već sad dostigao golgeterski učinak iz prethodne sezone u kojoj je tresao mreže Spartaka, dva puta, i Voždovca.

Mladi napadač pogotkom na jugu Srbije osamostalio se na četvrtom mestu liste Zvezdinih tinejdžera po broju pogodaka, a jedini igrači koji su u crveno-belom dresu postigli više od šest golova do 20. godine su Luka Jović, Luka Milunović i Luka Adžić.

Joveljićev sugrađanin iz Bjeljine ujedno je i najmlađi strelac u istoriji šampiona Srbije i lider na listi strelaca sa 13 pogodaka. Sa dva manje prati ga Milunović, dok je treći imenjak, Adžić, postigao devet.

Aktuelni napadač tima iz Ljutice Bogdana već posle devet utakmica iza sebe je ostavio Marka Grujića i još osam igrača koji su se tokom poslednje decenije kao tinejdžeri upisivali u strelce, a imajući u vidu impresivne brojke teško je poverovati da će se zaustaviti na sadašnjem učinku.

Naime, Joveljić trenutno postiže pogodak u proseku na svakih 79 minuta, a statistika postaje još impresivnija kad se uzme u obzir učinak i u juniorskoj konkurenciji u kojoj centarfor rođen 1999. godine može da se pohvali pogocima postignutim protiv omladinaca Napolija i Pari Sen Žermena, ali i sa još dva pogotka na tri meča Omladinske lige Srbije.

Vreme je, bez dileme, Joveljićev saveznik, ali u eventualnom obaranju rekorda i glavni protivnik, jer za ostvarenje cilja i postizanje još bar sedam pogodaka ima još nešto više od devet meseci koliko ga deli od ulaska u treću deceniju života.

Broj pogodaka do 20. godine:

Luka Jović 13
Luka Milunović 11
Luka Adžić 9
Dejan Joveljić 6
Marko Grujić 5
Mihailo Ristić 3
Marko Vešović 2
Vukan Savićević 2
Vukašin Jovanović 2
Luka Ilić 2
Darko Lazović 1
Uroš Ćosić 1
Daniel Avramovski 1
Srđan Plavšić 1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter