Fudbalski klub Crvena zvezda angažovao je jednog od najboljih francuskih advokata u slučaju navodne afere oko rezultata utakmice PSŽ-a i crveno-belih.

[yuzo_related]

Danas je L’Ekip objavio vest da će čast i obraz Crvene zvezde braniti ugledna pariska advokatska kancelarija čiji je vlasnik takozvani ‘Kralj advokata’ Erik Dipon Moreti. On je dao kratku izjavu povodom celog slučaja.

– Ne postoji nijedan dokaz koji bi mogao da potkrepi optužbe. To je očigledno rezultat anonimnog i zlonamernog delovanja. Identifikovaćemo i tražiti kaznu za sve one koji stoje iza ovih lažnih optužbi – rekao je advokat Crvene zvezde.

Dipon-Moreti (58) i njegov mladi partner Antoan Ve (35) poseduju zavidan renome, čak 144 oslobađajuće presude za svoje klijente, a vodili su i neke od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske, među kojima su i odbrane terorista. Zanimljivo, Dipon-Moreti je svojevremeno branio i poznatog francuskog rukometaša srpskog porekla Nikolu Karabatića, kao i njegovog brata Luku, koji su bili optuženi za nameštanje rezultata zajedno sa još nekolicinom rukometaša Monpeljea.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.