Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić najavio je tužbu, kako bi se povratio novac skinut sa računa od strane firme koju zastupa bivši fudbaler Crvene zvezde Branko Bošković.

[yuzo_related]

Račun Partizana blokiran je nakon potraživanja novca za transfer Nikole Vujovića iz 2009. godine od strane firme koja je preuzela dugovanja Mogrena iz Budve.

U ime kompanije ‘Bonum’ Branko Bošković je bio ‘krivac’ za blokadu, a kada je Partizanu uplaćen novac za trening kompenzaciju od transfera Nemanje Radonjića u Olimpik iz Marselja, odmah je skinut i prebačen ‘Bonumu’.

Račun je u blokadi u visini od 140.000 evra, a posle ove transakcije ovoj firmi uplaćeno je 76.000 evra. Dovoljno za odblokadu računa crno-belih, ali i reakciju i kontrameru koju je najavio potpredsednik kluba iz Humske Vladimir Vuletić.

– Crvena zvezda je obavezu prema Partizanu za prodaju Nemanje Radonjića u Marselj ispunila u ponedeljak i račun nam je odblokiran. Čim je to uradila, predstavnik firme ‘Bonum’ Branko Bošković je preko javnog izvršitelja skinuo novac sa našeg računa zbog potraživanja za transfer Nikole Vujovića – rekao je Vuletić za ‘Informer’.

– Mi smo zato spremili kontrameru. Podnećemo tužbu u kojoj zahtevamo da nam se taj iznos vrati dok se ponovljeni proces pred sudom ne završi – kaže Vuletić.

Vuletić smatra da je Partizan u boljoj poziciji u ovoj situaciji.

– Partizan je sada u dobroj poziciji da u svoju korist reši slučaj koji datira iz vremena kada je prethodna uprava vodila klub. Razlog je što Mogren nije mogao da bude tužilac u ovom procesa, jer je 2015. preneo potraživanje na firmu ‘Bonum’ na osnovu naknade štete, a u tom trenutku visina potraživanja nije bila definisana. Sud je to utvrdio tek u januaru 2018 – objasnio je Vuletić.

– Prošli smo monitoring, prijavili obaveze, ništa ne krijemo od evropske kuće fudbala. Izdržavamo se uglavnom od transfera igrača, imamo mnogo manja sponzorska sredstva nego naš rival i u takvoj situaciji svaki dinar nam znači. Pokušavamo da se ponašamo odgovorno i domaćinski. FSS treba da nam prebaci i sredstva koja su stigla iz UEFA za učinak u Ligi Evrope i sa tim možemo mirno da sačekamo Novu godinu zaključio je Vuletić.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.