12
Domaći fudbal

ZVANIČAN STAV PARTIZANA: Crno-beli nisu doušnici u slučaju ‘L’Ekipa’ i Crvene zvezde

Objavljeno: 16.10.18 u 13:21

Vladimir Vuletić je kroz saopštenje preneo zvaničan stav Fudbalskog kluba Partizan.

Već danima je tekst ‘L’ekipa’ o navodnom nameštanju utakmice Pari Sen Žermen – Crvena zvezda glavna tema.

Saopštenjima su se oglasili i Parižani i crveno-beli, a sada su učinili isto i iz redova Partizana. Povoda za to je bilo pošto se iz pojedinih izvora navodilo kako umešanost u ovaj slučaj imaju i neki čelnici crno-belih.

Saopštenje je potpisao potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, a mi ga prenosimo u celosti:

Fudbalski klub Partizan poslednjih dana, sticajem nevoljnih okolnosti, prati novonastalu situaciju u vezi sa jednom odigranom utakmicom u ovogodišnjem izdanju UEFA Lige šampiona. Dok se, međutim, svetski i evropski mediji bave pitanjem odgovornosti za čin koji podriva temelje na kojima počiva UEFA i njeno elitno takmičenje, mediji se u Srbiji bave potpuno iracionalnim pitanjima na koji način je ovaj francuski list došao do svojih saznanja.

U situaciji u kojoj je potvrđeno da je službeno reagovalo francusko tužilaštvo, da se u istragu uključio i Interpol i stupio u kontakt sa našim policijskim i pravosudnim organima, neki od medija (a u tome prednjači dnevni list Kurir) potpuno neutemeljeno, bez ikakvih dokaza, senzacionalistički i neprofesionalno ističu „saznanja“ o tome da je nekakav „doušnik“ iz Srbije i to baš neki čelnik Partizana koji ‘je u sukobu sa rukovodstvom Crvene zvezde’.

Paradoksalno deluje da je, prema tim i takvim medijima, irelevantno pitanje odgovornosti za učinjeni težak delikt a ključno pitanje ko je snabdeo informacijama francuski medij koji ukazuje na težinu i obim prekršaja. Analogno takvoj licemernoj logici, takvi mediji bi pre i radije razmatrali koji komšija je, npr, prijavio policiji porodično nasilje u susednom stanu, nego li kako kazniti nasilnika i sprečiti da ponovi takvo delo.

Partizan sa indignacijom odbacuje svaku povezanost bilo kog svog rukovodioca sa ovim opskurnim slučajem koji preti da naruši ugled i integritet celokupnog fudbala u Srbiji i želi da istakne svoje uverenje da oni koji su se, u ime Crvene zvezde oglasili u medijima, njen predsednik, Svetozar Mijailović i počasni predsednik, Dragan Džajić, nemaju dodirnih tačaka sa iznetim sumnjama.

Međutim, poštujući presumpciju nevinosti i ne želeći da utičemo na međunarodnu istragu, ostavljamo predsedniku Crvene zvezde da utvrdi da li je i koji od njegovih saradnika involviran a nadležnim organima da daju odgovarajući epilog ovom slučaju.

0
0

12 Komentara

  1. Terza i vodja vas vole hahaha.

    Kao niko ne zna da je jsl kladionica liga bila odlična praksa.

    Terza ćuti a predsednik zemlje kažnjava psg huligane, i tvrdi nevinost zvezde hahaha.

    Šta je narod dočekao.

    Čekamo Liverpul ko sunce.

    Vredelo je čekati 30 god učešće komšinice u najelitnijem takmičenju.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ljudi DOUSNIK NIJE VAZAN.
    VAZAN JE KRIMINALAC KOJI
    CE OJADITI ZVEZDU. ZA MENE DOUSNIK NIJE BITAN.
    KO TO LAZIRA. KO JE TA GNJIDA.

    0
    0
    Odgovori
  3. A verujemo da jeste tako!!! Da li ce,i kako,partizan biti sankcionisan?novcano?izbacivanje u nizi rang?ili cak visemilionsku isplatu Zvezdi?

    0
    0
    Odgovori
  4. Da,daa..hahah Sada kada je Vučić rekao da će država da se uključi u istragu,obaveštajnje službe…sad su se prepali.Oktriće ih uskoro.

    0
    0
    Odgovori
  5. Pa on direktno optuzuje Zvezdu za namestanje,bitnije je prijaviti nasilnika komsiju da ne ponovi takvo delo nego cutati na tu nepravilnost u prevodu,katastrofa

    0
    0
    Odgovori
  6. Nije dousnik iz partizana jer dousnik prenosi istinu,a ovo je kleveta i kad se klupko odmota bice u buvari neko od crno bijele gospode….Zvezda je zivot

    0
    0
    Odgovori
    • Zamislite kakve su moralne gromade u Crvenoj zvezdi kada su nakon optužbe za namještanje utakmice, tačnije puštanje golova, radi klađenja potčali preko svojih jataka u medijima, da za sve ioptuže Partizan. I kažete Brcko da doušnik prenosi istinu i da će neko kada se odmota klupko iz Partizana biti u buvari, a zaboravlhjate da je pola rukovodstva Crvene zvezde odavno trebalo biti u toj buvari samo da nije bilo abolicija i političkih privilegija. Uostalom Brcko kako se niste nijednog časa upitali zašto se već danima ne oglašava doktor fudbala već se sakrio u miju rupu, a inače se u sve mješa i sve zna?

      0
      0
      Odgovori
  7. Nije zvanicni stav kluba,ali samo neko od vas bolesnih(mozda i novinarska gromada Pantic) je smislio ovu nebulozu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter