0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ: Mitrović i ja se sjajno slažemo, ali nisam Koperfild da menjam rezultat za dva minuta na terenu

Objavljeno: 16.10.18 u 17:55

Napadač solunskog PAOK-a govorio je o obavezama u svom klubu, ali i o statusu u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, čiji je bio deo i na Mondijalu u Rusiji.

Na sve četiri utakmice u sklopu Lige nacija, za koje je bio u konkurenciji ovaj napadač odigrao je samo 13 minuta i to na utakmici protiv Rumunije u Beogradu.

Nije Prijović dobio šansu ni u Bukureštu kada je naša selekcija imala igrača više i ‘jurila’ rezultat. Prvi izbor selektora Krstajića je napadač Fulama Aleksandar Mitrović koji svakako opravdava ukazano poverenje, a medije u Grčkoj posebno zanimalo kako nema mesta za momka koji je na 11 mečeva u šampionatu te zemlje postigao sedam golova.

Mitrović i ja se sjajno slažemo kada smo zajedno na terenu. U tandemu možemo da uradimo sjajne stvari. Ali nisam Koperild da postignem gol za dva minuta na terenu. Kada bih dobio više minuta na terenu, možda bih i mogao da budem Koperfild i da menjam rezultat. Naravno da mi je čast što sam deo reprezentacije i uvek ću se odazivati. Selektor je taj koji odlučuje o minutaži, a ja ću uvek biti spreman da iskoristim ukazanu šansu, rekao je on.

Prijović je dodao i koja je to sezona bila prelomna u njegovoj klupskoj karijeri.

– Definitivno je to bila sezona u Norveškoj. Promenio sam mentalitet, smirio sam se. A kada sam promenio način razmišljanja, shvatio sam koje stvari želim da uradim u fudbalu.

FOTO: STARSPORT

Partije koje pruža u dresu crno-belih najbolje su u njegovoj karijeri, a on je i prvi strelac prvenstva te zemlje.

– Brojke kažu da sam doneo pravu odluku kada sam došao ovde. Gladan sam golova i u svakoj utakmici želim da pobedim sa 5:0 i da postignem što više golova. Želim da nas se svi plaše i da im ne pada na pamet da traže bodove na Tumbi, već da gledaju kako da prime što manje golova, rekao je on.

Od starta prvenstva PAOK je vezao samo pobede u domaćem šampionatu.

– Pokazali smo da možemo da pobedimo svakoga. Pobedili smo Olimpijakos i AEK koji su učesnici Lige šampiona. Za nas je svaki meč kao finale. Moramo da igramo i u gostima kao što igramo na Tumbi. To je jedini ispravan pristup. Imamo kvalitet i zašto da ne pobedimo svih 30 mečevea u prvenstvu kad već možemo.

Prošle sezone njegov tim takođe je bio kandidat za titulu, ali su presudile neke druge stvari.

– Ne mogu mnogo da pričam o tome, ali sudije su tada napravile razliku. Protiv AEK-a i Olimpijakosa su donosili odluke koje se ne donose. Utakmice sa inostranim sudijama ove sezone su definitivno bolje i to se pokazalo kao odlično rešenje, zaključio je Prijović.

Više šansi za sebe Prijović možda može očekivati u novembarskim duelima Lige nacija, kada u Beograd dolaze selekcija Rumunije i Crne Gore.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter