0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOŽDOVAC

IZ MAČVE U VOŽDOVAC: Superligaš predstavio novog šefa struke

Objavljeno: 15.10.18 u 17:51

Trenersku karijeru će Dragan Aničić nastaviti u ekipi Voždovca.

Bivši fudbaler nekoliko beogradskih klubova se sada kao trener vraća u svoj rodni grad.

Nakon što je kao igrač BSK-a iz Borče 2002. godine rešio da se penzioniše, Aničić je prvi trenerski posao imao u istom klubu i to u dva mandata. Na kraju drugog otišao je u Slogu, da bi se iste godine vratio u svoj BSK. U 2017. godini seo je na klupu Mačve iz Šapca koju je vodio do danas.

– Ovom prilikom želim da se zahvalim i predsedniku Mačve Ivici Kralju na izuzetnoj korektnosti i što nam je izašao u susret. Jedan veliki gospodin u srpskom fudbalu. Znam da nije lako pustiti trenera u jeku sezone i zbog toga je pokazao veličinu. Draganu želim puno sreće u našem fudbalskom klubu. Imaće potpunu slobodu u odlučivanju i punu podršku svih u klubu i znam da će zajedno sa nama ovde napraviti rezultat, počeo je sa pričom Goran Grkinić, generalni direktor Voždovca, a zatim dodao:

– Ove godine godine smo imali zacrtani cilj, a to je plej of, ali sobzirom na trenutno situaciju i uz razgovor sa Draganom i dalje imamo istu želju svi, ali nećemo biti pod bilo kakvim imperativom. Želimo pre svega da se vratimo, nekim našim igrama i po čemu je Voždovac bio prepoznatljiv, a naravno uz to će sigurno doći rezultati. Drago nam je da je Dragan pokazao i želju i volju da dođe kod nas i jako dobro poznaje klub i igrački kadar FK Voždovac.

O svom bivšem klubu je na promociji govorio i sam Aničić.

– Jedan veliki respekt i velika zahvalnost prema Mačvi, jer su pokazali jedno veliko poštovanje i veliku toleranciju, za jednu moju želju da probam da napravim novi korak u karijeri. Takođe, za sve ono što su mi priuštili za dve godine koliko sam proveo, za prekorektan odnos uprave kluba na čelu sa Ivicom Kraljem i Draganom Antonićem, i igračkim kadrom, pa preko publike, jedno veliko hvala. Kada vas neko pozove i pokaže jasno želju da vas angažuje iako imate angažman u drugom klubu, iako ima dosta slobodnih trenera, to govori o želji da zajedno napravite nešto veliko. Ja sam to prepoznao posle prvog razgovora sa direktorom i nisam imao sumnju, a i dalje je nemam da je ovo pravi potez i da ćemo zajedno vratiti Voždovac tamo gdeje bio u nekoj bliskoj prošlosti. Ambicije kluba pre početka prvenstva jesu da klub bude u plej ofu. Nisam od onih koji traže alibi, možda situacija nije takva, ali moje ambicije jesu da Voždovac igra plej of. U nekoj bliskoj budućnosti da bude među prvih 4-5 ekipa u Srbiji, jer mislim da klub ima potencijal za to i u igračkom i u infrastrukturnom i u organizacionom smislu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter