Priča oko navodnog nameštanja utakmice između PSŽ-a i Zvezde koju je lansirao L’Ekip i dalje ne jenjava, a evo nove epizode koja ide u korist crveno-belih.

Čini se da L’Ekip i njegov kredibilni doušnik polako gube bitku. Na temu nameštanja utakmice Lige šampiona između PSŽ-a i Crvene zvezde emisiju je napravio radio ‘Monte Karlo’ koji je kontaktirao jednog od najvećih eksperata za sportsko klađenje po imenu Kristijan Kalb. Evo šta je stručnjak za sportske igre na sreću rekao.

– Lično, nikada nisam video tako nešto. Da mi je neko pričao o dobitku od 5.000.000 evra, rekao bih ‘u redu, to je realno’, ali o uplati od 5.000.000, to mi iskreno deluje zaista mnogo. Širom sveta to predstavlja oko 5% ukupnog obrta, ali da biste uplatili tu sumu potrebne su hiljade ljudi da uplaćuju sitne sume i ostanu ispod radara da bi se izvela takva prevara – rekao je Kalb.

On insistira na tome da bi se tako jaka uplata odmah uočila i da sistem ‘Arijel’ radi sjajan posao.

– Takva uplata bi se brzo uočila. Među operaterima za klađenje postoje sistemi kontrole koji mogu da otkriju takve pokušaje uplate. Tako bi onaj ko se kladi morao da povećeva uloge kod mnogih kladionica i to ne samo kod legalnih, već i kod ilegalnih. Takođe, tu je i rizik koji sa sobom nosi opklada od 5.000.000 evra na pobedu od čak pet golova razlike. Da sam deo mafije koja se bavi time, sigurno ne bih to uplaćivao u Francuskoj jer je to zemlja sa najjačom kontrolom klađenja. Sistem ARJEL je odličan. Ima pristup podacima svih kladionica u Parizu u realnom vremenu i nemoguće je promaći mu – zaključio je Kalb.