Promašen penal ume iz temelja da poremeti ekipu, što smo imali prilike da vidimo danas, kada je promašeni šut Dušana Tadića “sasekao” krila fudbalerima Mladena Krstajića, pa su Rumuni uspeli da ostanu neporaženi na svom terenu uprkos igraču manje više od 45 minuta.

Ali, nije samo Tadićev penal obeležio istoriju domaćeg fudbala. U nastavku teksta pogledajte koji jedanaesterci su ostali zapamćeni kao najgore izvedeni u istoriji reprezentativnog fudbala:

Vidićev neslavni oproštaj

Kada su 11. oktobra 2011. godine fudbaleri Srbije krenuli ptu Slovenije, bila je potrebna pobeda “orlovima” predvođenim Vladimirom Petrovićem Pižonom kako bi stigli do vize za Evropsko prvenstvo 2012. godine. 

Bila je neophodna pobeda kako bi bila preskočena drugoplasirana Estonija. U nadoknadi prvog poluvremena Vršić je postigao izuzetno čudan gol, kada je golman Bojan Jorgačević katastrofalno procenio let lopte i pustio je da uđe u gol.

Mogla je Srbija u 64. minutu do poravnanja, odgovornost je preuzeo Nemanja Vidić, ali umesto gola…

(Youtube/MrRedStarBelgrade3)

Dušan Tadić – prvi put

Nije mnogo vremena prošlo od kako je 7. septembra Dušan Tadić protiv Litvanije pokazao da nije baš najbolj izvođač najstrože kazne. Srećom, tada nije koštao Srbiju pobede, pošto je upravo Tadić sa penala ranije tog dana bio znatno sigurniji. 

Njegov promašaj možete videti na 2:20:

(Youtube/ Smart Wiseacre)

Dušan Tadić – drugi put

A danas se Tadić po drugi put upisao na ovu “listu”:

(Youtube/ Dode Ucv)

Mijatović – Prečka koja se još uvek trese

O ovome već sve znate – bio je to 29. jun, Tuluz, sa druge strane Holandija. Berkamp u 38. minutu za 1:0, Komljenović u 48. poravnava, a onda Stam ruši Jugovića, loptu na penal namešta Mijatović i u 58. minutu šalje udarac zbog kog se prečka i danas trese…

(Youtube/Opsajd)

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.