0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

MARK VALIJENTE: Moramo da pobeđujemo, ne igramo stalno sa Zvezdom! Čujem se često sa Đukićem…

Objavljeno: 12.10.18 u 16:00

Tokom ‘medija dana’ na SC ‘Partizan Teleoptik’ štoper Partizana Mark Valijente imao je jedno od retkih razgovora sa novinarima od kako je letos stigao u Humsku.

U crno-beli tabor je stigao kao izdanak Barselonine ‘La Masije’, bivši kapiten Leu Mesiju i Đeraru Pikeu, ali se iz razgovora sa njim ne može steći utisak da bilo koga zbog toga gleda sa visine.

Mark Valijente je, baš kao i na terenu, i pred predstavnicima ‘sedme sile’ bio miran i staložen. Ne preza od duela, kao ni odgovora na bilo koje pitanje.

– Mislim da smo posle ovih 11 utakmica, i pogotovo poslednjih tri ili četiri, posle derbija, na dobroj stazi. Verujemo u sebe i svoj rad. Samo moramo da nastavimo ovako. Kao što je trener rekao, mislim posle derbija, nešto se desilo. Počeli smo da igramo mnogo bolje i konačno da verujemo u sebe – počeo je razgovor Mark Valijente.

Primetno je da se vrlo brzo uklopio u tim, pogotovo na osetljivoj poziciji štopera i, neretko, organizatora igre.

– Istina je. Nekada je potrebno dosta vremena da se čovek oseti kao da je kod svoje kuće. Meni su ljudi u klubu i osoblje mnogo pomogli da se prilagodim i osećam se dobro. Nisam očekivao ništa pre dolaska, jer da vam kažem istinu, nisam pratio ovdašnji fudbal. Ali vrlo je dobro takmičenje, ima dosta dobrih igrača koji umeju da se takmiče, sa dobrom tehnikom. Volim da pričam sa svima u timu. Uvek želim da budem dobar prema svima, jer provodimo dosta vremena zajedno. Dobre veze među igračima su uvek važne.

FOTO: STARSPORT

Uspeo je za tri ili četiri meseca u Beogradu da upozna njegove znamenitosti. Posebno je uživao u Kalemegdanu i Avali.

– Sa porodicom sam obišao znamenitosti Beograda. Bili smo u nekoliko restorana i dopala nam se hrana u gradu. Dolazimo iz Barselone i volimo da obilazimo velike gradove, zato nam se dopao Beograd.

Navijačima Partizana se predstavio kao igrač sa dobim pregledom igre i preciznim dugačkim pasom. Vrlo često akcije kreću upravo uz njegove poslednje linije.

– Nikada u karijeri nisam voleo da pričam o sebi i svojim kvalitetima. Više volim da drugi kažu šta ja umem i kakve sam kvalitete pokazao. Znam za sebe šta moram da popravim i izvučem iz svog iskustva. Moraš da rasteš svakog dana, čak i ako si stariji od ostalih igrača. To je uvek bio moj moto.

Ne želi da hvali sebe, ali je to učinio kada je reč o prvom saradniku iz odbrane, mladom Svetozaru Markoviću.

– On je sjajno dete. Prvo kao osoba, a onda i kao igrač. Mora još dosta da uči, ima samo 18 godina, sluša sve koji ga savetuju i mislim da ima ozbiljnu karijeru pred sobom.

U septembru je debitovao u najvećoj utakmici srpskog fudbala, 158. ‘večitom’ derbiju’ u kom nije bilo pobednika (1:1).

– Očekivao sam ’vruću’ utakmicu. Svi su pričali o meču pre samog početka. Zaslužili smo bolju sreću i rezultat. Jasno je da smo zaslužili da pobedimo, ali nismo. Pred nama je još dosta derbija.

– Atmosfera je bila odlična i protiv Bešiktaša. U derbiju možda i bolja. Jako je lepo igrati u takvoj atmosferi – nadovezao se Valijente.

FOTO: STARSPORT

Šta je Partizan dobio promenom trenera i dolaskom Zorana Mirkovića u delikantnom momentu?

– Samopouzdanje. Imam samo reči hvale o Mirkoviću. Došao je u teškom momentu, a ja sam mu zahvalan. Nastavio je sa dobrim radom rezultatima i želimo da tako bude i ubuduće.

U Partizan je došao na preporuku i poziv Miroslava Đukića.

– Da, u kontaktu smo stalno. On je sjajan čovek. Ako stavimo fudbal po strani, imamo odličan odnos imamo i stvarno mogu da kažem da je veliki.

Na kraju je istakao plan pred nastavak sezone, jer je Zvezda već na sedam poena viška.

– Moramo da pokušamo da dobijamo naše utakmice. Nismo u mogućnosti da stalno igramo sa Zvezdom. Ako mi pobeđujemo i dočekamo njihov kiks… Nadam se da je to moguće. Naš cilj je da osvojimo ligu – poruka je Marka Valijentea.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter