U centru pažnje evropskog fudbala su utakmice Lige nacija, ali je slovački reprezentativac Marek Hamšik morao da govori o klupskim dešavanjima.

[yuzo_related]

Slovake je zanimalo može li Napoli do Skudeta, ali i da li je dolaskom Kristijana Ronalda Serija A postala najjača liga sveta.

– Serija A je jedna od najboljih liga na svetu. Nije tako samo zbog Juventusa, tu su i druge jake ekipe, poput Rome, dva milanska kluba, liga je vrlo izjednačena. Juve je najjači, ali nije nepobediv. Možemo da se nadmećemo sa njima i nadam se da ćemo ih stići do kraja sezone – rekao je Marek Hamšik.

Sa druge strane Marek Hamšik je ponosan na igru Napolitanaca protiv Liverpula na ‘San Paulu’.

– Liverpul je neverovatno jak u napadu, a mi im nismo dozvolili nijedan šut u okvir gola. To dovoljno govori o tome koliko smo dobro odigrali.

Ali, kost u grlu je Crvena zvezda, Slovak ne može da prežali Beograd.

– Nažalost, nismo uspeli da dođemo do pobede u Beogradu i ta dva boda koja smo ispustili, mogli bi skupo da nas koštaju na kraju grupne faze.

Iskusni vezista se nada iznenađenju 24. oktobra u Parizu.

– Kao i Liverpul, oni imaju ogroman potencijal u napadu. Znamo protiv koga i kako treba da igramo, ali pre toga nam sledi nastavak takmičenja u Seriji A – istakao je Marek Hamšik.

HotSport možete pratiti i na Instagramu.