2
Fudbal

FOTO: AFC.com

DEJAN DAMJANOVIĆ ZA HS: Incidenata neće biti jer su Crnogorci i Srbi braća, sramno bi bilo za sve nas da se nešto desi!

Objavljeno: 10.10.18 u 11:00

U četvrtak će se na stadionu Pod Goricom odigrati prvi susret Srbije i Crne Gore ikada. Duel u Ligi nacija privukao je veliku pažnju javnosti na ovim prostorima.

Među reprezentativcima Crne Gore već duže vreme nema prekaljeog špica Suvona, Dejana Damjanovića koji i u svojoj 35. godini beleži sjajne partije u Južnoj Koreji. Nekoliko godina je popularni Boske bio među prvim izborima crnogorskih selektora, ali ga sada, na žalost mnogih navijača crnogorskog nacionalnog tima, već duži period nema u najboljem timu te zemlje.

Prošle zime je Damjanović napravio potres i Južnoj Koreji kada je iz Seula prešao u rivalski Suvon. On će iz Južne Koreje pratiti meč Crna Gora – Srbija i navijati za reprezentaciju za koju je igrao.

 Šta očekuješ od utakmice u Podgorici?

– Zaista očekujem dobar meč Pod Goricom, kvalitetan fudbal i dobro, fer navijanje bez incidenata što je najbitnije prema mom mišljenju. Ne sumnjam da će uživati svi koji budu na utakmici i gledali je, očekuje nas zanimljiv i do poslednjeg minuta uzbudljiv duel.

 Koga vidiš kao favorita i koji bi rezultat prognozirao?

– Trenutno Srbija ima možda za nijansu bolje pojedince, ali Crna Gora igra kao ekipa bolje. Taj segment vidim kao najveću šansu za Crnu Goru u ovom duelu, da iz te kolektivne igre dodje i dobar rezultat. Kada je prognoziranje u pitanju, mislim da će biti pobeda Crne Gore rezultatom 2:1.

 Kako će uticati potencijalni nedostatak Jovetića i Savića sa jedne strane, i Matića i Kolarova sa druge?

– Kad u ekipi ne igraju najbolji igrači, to mora da se oseti na terenu. Ali, kao što sam već rekao, mislim da Crna Gora to kao ekipa može bolje da nadomesti i ‘popuni rupe’. Što se Jovetića tiče, i dalje postoje šanse da on zaigra protiv Srbije. Naravno to bi dodatno ojačalo ovaj tim i povećalo šanse za dobar rezultat u četvrtak.

 Šta očekuješ što se navijanja tiče, pošto se radi o istorijskom, prvom susretu?

– Siguran sam da će sve proteći u fer i poštenom navijanju jer nema razloga da se desi bilo šta negativno ili neprijateljski. Crna Gora i Srbija su ipak dve bratske države i svi smo mi izmedju sebe povezani tako da sve osim dobrog i kvalitetnog navijanja bi bilo sramno za sve nas!

 Za koga ćeš navijati u četvrtak?

– Za Crnu Goru, naravno.

 Da li bi voleo da si u timu za ovaj istorijski meč i kakav je tvoj status u nacionalnom timu?

– Sigurno da bih voleo da treba da odigram jednu ovakvu utakmicu, ali je isto tako vreme za neke mladje momke. Verujem u njih, ono reprezentaciju Crne Gore vode i više nego dobro, a mene će u četvrtak imati kao navijača hiljadama kilometara daleko, odavde iz Južne Koreje.

0
0

2 Komentara

  1. Svi vi koji živite u iluziji da će sve proteći fer i sportski u Podfgorici, je samo neshvatanje političke realnosti iu C.Gori!! Posebno je indikativna izjava ovog Damjanovića, Srbina iz Mostara, bivšeg reprezentativca C.Gore, koji kaže da će između Srbije i C.Gore, navijati protiv svog naroda, odnosno za C.Goru! Ovako nešto protov svog naroda može izjaviti samo neko ko ima deficit mozga u glavi! i time pokazuje svu besmislenost svoga postojanja! Taj Damjanović živi u Beogradu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter