Stručni komentator suđenja na TV ArenaSport Igor Radojičić najviše vremena posvetio je spornoj situaciji iz utakmice Zemun – Crvena zvezda.

[yuzo_related]

Najveću pažnju prethodnog vikenda izazvala je odluka sudije Srđana Jovanovića u Gornjoj Varoši da dosudi jedanaesterac za Crvenu zvezdu nakon duela u kom su se našli Dušan Jovančić i Miljan Vukadinović.

Javnost je bila podeljena, mada je ipak preovladavalo mišljenje da prekršaja za najstrožu kaznu nije bilo. To je u emisiji ‘Pregled kola’ na TV ArenaSport izjavio i analitičar suđenja Igor Radojičić.

– Nažalost po sudiju, ja kontakt ne vidim. Očigledno se fudbaler Zvezde sapleo o svoju nogu. Sudija je očigledno imao svoju dilemu, jer nije odmah svirao penal. Možda je pomislio zbog načina na koji je igrač pao, i zbog toga što to nije igrač koji je sklon simuliranju, ali evidentno je da je igrač zapeo o svoju nogu, što se vidi na snimku – nema dilemu Radojičić.

Buru je malo utišao Lorenco Ebisilio koji je sa 11 metara pogodio stativu i nije zatresao mrežu.

Ipak, Zvezda je kasnije stigla do preokreta i golovima Dejana Joveljića u nadokadi prvog i Marka Marina u nadoknadi drugog poluvremena stigla do pobede od 2:1.

(Izvor: youtube / PFK – CZV – NOVOSTI)