2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT SAZNAJE: U Frankfurtu rešeno – aktivira se klauzula za Jovića! Ovoliki deo ‘kolača’ pripada Crvenoj zvezdi

Objavljeno: 08.10.18 u 09:40

Prema klauzuli obeštećenje iznosi deset miliona evra što nije problem da isplati njegov klub i u junu potpiše ugovor na četiri godine.

Pravi potez karijere napravio je Luka Jović kada je odlučio da posle male minutaže napusti Benfiku i ode na pozajmicu u Ajntraht.

Prošle sezone je uhvatio zalet, a u ovoj ponovo trese mreže u ekipi iz Frankfurta, koja je odlučila, kako saznaje HotSport da i posle juna 2019. godine zadrži u ekipi mladog reprezentativca Srbije.

Otkupna klauzula iznosi deset miliona evra i u januru biće aktivirana od strane člana Bundeslige, tako da će profitirati i „orlovi“ iz Lisabona koji su svojevremeno Apolonu izdvojili za golgetera Crvene zvezde 6,2 miliona evra. Kiprani su crveno-belima keširali 2,2 miliona evra. Ipak, deo kolača pripašće i crveno-belima od sredstava FIFA solidarnisti koji treba da iznose 500.000 evra.

Nema dileme da je Ajntraht povukao pravi potez i već je spreman odličan četvorogodišnji ugovor za momka iz Bjeljine. Nemci na ovaj način žele da se obezbede pošto su još neki klubovi pokušcali na vrata Benfike spremni da plate i više od preciziranog otkupa. Ajntraht svoju „zlatnu koku“ neće da ispusti, a ako Jović ovako nastavi brzo će naplatiti uloženo.

0
0

2 Komentara

  1. Ko je od tadasnje uprave odgovarao sto je Jovic prodat Apolonu a 2,2 miliona, a za 7 dana preprodan Benfici za 6,2 miliona? Jesu se oglasavali sa Severa?

    0
    0
    Odgovori
  2. Bijeljina fabrika talenata, steta sto se ne mogu svi probiti do Zvezde ili Partizana, nego zavrse u nekim bzvz lokalnim klubovima zbog manjka sredstava ili veza..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter