0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

MIRKOVIĆ PRED VOŽDOVAC: Trener Partizana o dolazećoj utakmici, a i komentar o porazu Zvezde u Parizu

Objavljeno: 04.10.18 u 16:17

Fudbaleri Partizana igraju u petak od 18 časova na svom terenu protiv Voždovca, prvu utakmicu 11. kola Superlige Srbije.

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je danas da je cilj ekipe da u svakoj utakmici ide na pobedu i da će tako biti i u predstojećem duelu sa Voždovcem u Super ligi Srbije.

– Imamo težak zadatak, ali imamo svoj cilj u svakoj u svakoj utakmici, a to je da idemo na pobedu i daćemo sve od sebe da tako bude. Među sportskim svetom vlada mišljenje da je Voždovac izuzetno dobar kolektiv. To je zdrav klub koji ima dobru politiku, dobro radi i izaziva poštovanje i imati takav kolektiv u današnje vreme je pozitivno, rekao je Mirković na konferenciji za novinare.

Govoreći o Voždovcu, Mirković je rekao da je to spoj iskusnih i mladih igrača, kvalitetna i tehnički dobra ekipa koja se sutra neće braniti i da očekuje otvorenu borbu i lepu utakmicu.

Mirković je rekao da će Marko Janković propustiti utakmicu zbog kartona, kao i da ima mali zdravstveni problem, „ali da nije ništa strašno“. Naveo je da je levi bek Nemanja Miletić bolestan, da ima temperaturu nekoliko dana, a „možda je malo i na nervnoj bazi“.

Upitan o čemu je reč, Mirković je rekao „da se kiksevi i takve stvari dešavaju“.

– Nije važno da li si pao, važno je da li si se podigao. Ponudio sam da mu izvučem gluposti koje sam ja pravio i evo me, živ sam i zdrav sam, dodao je trener crno-belih.

Partizan je prošle nedelje odigrao nerešeno 2:2 protiv Radničkog u Nišu, u utakmici u kojoj je gubio sa 0:2, a tokom meča bilo je i diskutabilnih sudijskih odluka. Upitan kako je ekipa pre svega na psihičkom planu, Mirković je rekao da je mirna.

– Ali kada je na utakmici glava vrela, sigurno da postoji revolt i kod njih, Janković je dobio karton iz čistog revolta. Na utakmici to teško kontrolišete, ali pre i posle utakmice uz priču to sve možemo da iznivelišemo, dodao je on.

Trener je ocenio da je ekipa odgrala dobro prvo poluvreme, ali da je „primila gol iz prve situacije koja je mirisala na gol“.

– Igrači su pokazali izuzetan karakter, nisu odustajali ni od jedne lopte, imali smo veru da možemo do pozitivnog rezultata, a i da pobedimo. To je ispravan pravac kojim moramo da idemo. Fizički smo se mnogo potrošili, ali imali smo slobodan dan posle toga i mislim da smo svi u dobrom stanju, dodao je Mirković.

Novinare je zanimao i komentar jučerašnje utakmice u Parizu, u kojoj je Crvena zvezda izgubila od Pari Sen Žermena sa 1:6 u Ligi šampiona.

– Fokus je na sutrašnju utakmicu, to je moj centar sveta u ovom trenutku i ne bih mnogo polemisao. Zvezda je juče igrala slabo i rezultatski je slabo prošla. Imate utakmice u kojima igrate dobro pa ne budete nagradjeni ili igrate loše pa budete čašćeni. Sve je jasno, Zvezda je igrala loše i loše je prošla, naveo je Mirković.

Upitan da li srpski fudbal zaostaje Mirković je odgovorio potvrdno.

– Da zaostajemo, zaostajemo. Ima li razlike izmedju Napolija i Pari Sen Žermena? Svaka utakmica je priča za sebe, zavrti se kako se zavrti, a mi olako donosimo sud o svemu tome, rekao je Mirković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter