0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

FILIP ĐURIČIĆ: Nadam se da je ovo samo prvi gol u nizu, utisak je još veći jer je branio Donaruma

Objavljeno: 04.10.18 u 15:16

Srpski ofanzivni vezista protiv Milana postigao prvenac u dresu Sasuola.

Filip Đuričić igra u sve boljoj formi. Posle nekoliko veoma dobrih partija, ofanzivni vezista je u duelu protiv Milana zatresao mrežu preciznim udarcem sa 15 metara po zemlji i to je bio njegov prvi pogodak u dresu Sasuola, u koji je stigao ovog leta.

– Uvek je lepo dati gol, pogotovo ako je na golu Donaruma. Nadam se da je ovo bio samo prvi gol u nizu. Možda nije bio toliko bitan za ekipu, ali meni mnogo znači to što sam već sada probio led, rekao je Đuričić.

Srpski fudbaler je na prethodnoj utakmici nagovestio ulazak u dobru formu, što je istakao i trener De Zerbi.

– Protiv SPAL-a sam odigrao vrlo dobro. Najvažnije je da sam pokazao klubu i ekipi da mogu da računaju na mene. Asistirao sam za drugi gol i to je bila jedna od stavki na kojima sam prethodno radio. Trener me je istakao posle utakmice, ali mislim da je to bila prava timska pobeda.

Ovaj 26-godišnji ofanzivni vezista je zadovoljan trenutnom formom, ali veruje da uvek može i treba bolje.

– Uvek ima prostora za napredak. S obzirom da je prvenstvo tek počelo, zadovoljan sam kako se sve odvija. Mnogo su mi pomogli stariji igrači poput kapitena Manjanelija i Princa, kao i trener i ceo stručni štab. Imam osećaj kao da sam ovde već duži period, a ne samo tri meseca, smatra srpski internacionalac.

Sasuolo je odlično započeo novu sezonu i čak i posle ovog ubedljivog poraza od Milana, zauzima petu poziciju.

– Počeli smo kako smo želeli i za sad idemo utakmicu po utakmicu. Imamo mladu ekipu i mislimo da smo na pravom putu. Želja nam je da budemo u vrhu i verujemo da će zavisiti samo od nas na kojoj ćemo poziciji završiti. Poraženi smo samo protiv Milana i Juvea, što nam daje za pravo da razmišljamo u tom pravcu, smatra Đuričić.

U sledećem kolu ekipa Sasuola gostuje Napoliju.

– Napoli je ekipa koja će biti u vrhu Serije A. Mi ćemo i protiv njih probati da igramo hrabro i da nametnemo naš stil. Posed lopte je naše oružje i ne odustajemo od toga, kojeg god protivnika da imamo. Biće pravo zadovoljstvo nadmetati se sa njima na San Paolu i nadam se da ćemo moći da izvučemo povoljan rezultat, zaključio je Đuričić.

Meč Napoli – Sasuolo igra se u nedelju od 18h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter