Srbija se još jednom ujedinila i samo od SMS poruka skupila oko 600.000 evra za pomoć Dušanu Todoroviću.

Međutim kako je potreban vremenski proces da SMS donacije legnu na račun, moralo je da se deluje ekspresno kako bi mali Duki otišao u Barselonu na lećenje.


Bitan potez u ovoj akciji pomoći četvorogodišnjem Dušanu koji boluje od malignog tumora nadbubrežne žlezde – neuroblastoma, napravio je fudbaler Mančester Junajteda, Nemanja Matić, koji je uplatio anonimnu donaciju u iznosu od 70.000 evra.

U pojedinim medijima su se pojavile spekulacije da je to učinio Novak Đoković, te je Aleksandar Todorović, otac malog Dukija, za Blic otkrio da je ipak reč o fudbaleru.

– U pitanju je gospodin Nemanja Matić, kome se i ovim putem zahvaljemo od srca. Naravno, od srca se zahvaljaujemo svima koji su na bilo koji način uz nas! Duki je ujedinio ljude, Duki je spojio nespojivo, rekao je Todorović za Blic.

Ali, Matić ne samo da je uplatio pomenutu cifru, već je učestvovao u pravoj drami proteklog vikenda. Kako je novac uplatio u subotu, on se na računu klinike ‘Sant Joan de Deu’ nije mogao naći pre ponedeljka. Međutim, fudbaler Mančester Junajteda se založio da mali Duki bude primljen u bolnicu dva dana pre nego što novac legne, i garantovao svojim autoritetom.