Sportski direktor Partizana pribojava se da bi ‘neko treći’ mogao da se umeša u ishod predstojećeg ‘večitog’ derbija.

Nakon trenera Zorana Mirkovića, glas protiv lošeg suđenja u korist Partizana podigao je i sportski direktor Ivica Iliev koji smatra da ‘tu nisu čista posla’


– Iz nedelje u nedelju nama se “ponavljaju” iste sudije, vrte se gotovo isti ljudi i posledice su po koncu – iste. Loše procene na štetu Partizana! – izjavio je Ivica Iliev za ‘Telegraf’.

– Počinjem da “vrtim film”, sećam se nekih golova iz gol-auta, nedosuđenih jedanaesteraca, odluka koje vam “vežu i ruke i noge”. I zabrinut sam, iskren da budem, jer je sezona tek počela, a neke stvari postaju simptomatične – rekao je i u dahu nastavio:

– Sećate se i sami utakmice sa Mačvom, koju je trener Mirković naveo kao primer i dosuđenog penala, odnosno načina na koji je dosuđen. U prošlom kolu u Novom Sadu je protiv Partizana je ponovo dosuđen jedanaesterac, koji je verovatno video samo glavni arbitar. Jer se ni na ponovljenim snimcima, u kasnijim TV analizama, nije video razlog zašto smo sankcionisani na taj način. A, kada je situacija prilično čista u korist Partizana, onda tas začas pretegne na kontrastranu.

Naveo je još jedan primer sa jučerašnje utakmice protiv Rada.

– Pogledajte start Filipa Kasalice nad Markom Jankovićem na jučerašnjem meču sa Radom, pa ćete shvatiti o čemu pričam. Tri godine pokušavam da razumem zašto je to tako, eliminišući u početku neke teorije zavera, ali sam vremenom uvideo da nisu čista posla i da tu zaista ima vrlo malo slučajnosti.

Iliev je izjavio da u predstojećem derbiju se nada isključivo Miloradu Mažiću na centru.

– Ne brine mene Crvena zvezda, mi ćemo da izađemo na teren i da odmerimo snage muški, pa neka pobedi bolji. Brine me šta bi moglo da se desi ako se ponovo umeša taj ‘neko treći’ i kroji nam sudbine. Šta onda da očekujemo?! Šta tek onda da očekujemo do kraja sezone ako pobedimo u derbiju?! – upitao je Iliev.

– Hoćemo li u nedelju i ubuduće ponovo da imamo po dva protivnika na terenu? Ne znam stvarno više ni sam šta da mislim, šta se krije iza kulisa, ali ovo nikome ne ide u prilog. Ponajmanje Partizanu, koji često trpi greške na svoju štetu. Mogu samo da se nadam da ćemo u večitom derbiju imati našeg najboljeg sudiju i da će fudbal biti u prvom planu. Sve ostalo je samo loš “marketing” za naš fudbal u globalu – jasan je Ivica Iliev.