U tridesetšestoj godini napadač je odlučio da okonča igračku karijeru, a pre te odluke odbio je ponudu Pjaćence, člana Serije C.

Nekadašnji italijanski reprezentativac Alberto Đilardino odlučio je da završi profesionalnu igračku karijeru, prenosi ‘Gazet delo sport’.


Đilardino je nedavno upisao trenersku školu, pa je jasno da će na neki način ostati u svetu fudbala. Svojevremeno ovom igraču predviđana je blistava karijera, ali on nikada nije uspeo da zasija u punom sjaju, ali je u karijeri postigao 188 golova u Seriji A. U bogatoj karijeri osvojio je nekoliko trofeja, a između ostalog sa Milanom Ligu šampipiona, UEFA Superkup i Uefa klupsko prvenstvo, gde je uglavnom bio alternativa Filipu Inzagiju, a osvojio je i titulu sa Gvanžu Evergrandeom iz Kine.

Ima Đilardino i reprezentativne trofeje, jer je sa selekcijom Italije bio omladinski prvak Evrope, a ima i olimpijsku bronzanu medalju iz Atiine 2004. godine, a najveći uspeh mu je svakako osvojeno Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine. U nacionalnom timu imao je 60 nastupa, a postigao je 19 golova, dok je u karijeri nosio dres Pjaćence, Verone, Parme, Milana, Fjorentine, Đenove, Bolonje, Gvanžu i Specije.

(VIDEO:YouTube/oOMARKOHOo)