Strelac pobedonosnog gola za Partizan protiv Rada optimista je pred predstojeći ‘večiti’ derbi protiv Crvene zvezde.

Golom Marka Jankovića u 49. minutu Partizan je vezao peti ‘minimalac’ u Superligi i tako prišao Zvezdi na ‘minus dva’, ali uz utakmicu više.


– Možemo biti zadovoljni, najbitnije je da smo u uveriti pred derbi osvojili tri boda. Nije bilo lako.Ali, podigli smo formu i publika je mogla da gleda bolji fudbal nego u Novom Sadu.  Spremamo se  za derbi koji sa sobom uvek nosi dozu neizvesnosti. Nikad se ne zna u kom pravcu će da krene. Da se spremimo i igramo takmičarski fudbal –  rekao je Janković.

Protiv ‘građevinara’ je imao nešto drugačiju ulogu nego inače.

– Bio sam polušpic iza Rikarda i Nikolića. To je bila bila neka vrsta probe, da li za derbi ili nije, ne znam, ali nije ni to loše išlo. Više nas je bilo u napadu, kompaktniji smo kada imamo loptu, možemo bolje da je čuvamo. Ako to bude situacija i u derbiju, mislim da mogu dobro da odigram

U derbiju se retko može videti lepršav i atraktivan fudbal.

– Derbi kao derbi, nikad nije to bio neki spektakularan fudbal, više je to naboj i neke duge lopte. Ali igramo na svom terenu i iskreno se nadam da će biti više hrabrosti kod svih da preuzmu odgovornost, da igramo od noge do noge. Mislim da bismo takvom igrom bili znatno opasniji, nego kad bismo bili u grču i pokušavali na neke duge lopte.

– Videćemo kakva će taktika biti i ko će da igra. Za derbi je potrebna hrabrost, odvažnost, da svaki igrač zna svoju poziciju na terenu i koji su mu zadaci, da preuzme odgovornost – poručio je Janković.

O samoj ekipi Zvezde imao je same reči hvale, a istakao je i da su crveno-beli sa Markom Marinom dobili mnogo.

– Nije slučajno što su ušli u Ligu šampiona, imaju odličnu ekipu, vidi se i timski duh. Njima svaka čast, ali derbi je derbi, nikad se ne zna koji će biti rezultat. Igramo na našem stadionu, jurimo to prvo mesto i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Odlična su ekipa, ali i mnogo bolje ekipe od njih imaju mana, trudićemo se da to iskoristimo – zaključio je Janković.