Crvena zvezda je izdržala nalete Napolija, ali je propustila i svoje šanse, pa je meč prvog kola Lige šampiona okončan rezultatom 0:0. Iako su Napolitanci imali posed i više prilika, Milojević je bio zadovoljan.

– Jedna lepa predstava, pogotovo što smo se vratili posle toliko godina, i to protiv jedne dobre ekipe. Mislim da svaki igrač živi za ove trenutke. Težak protivnik sa vrhunskim igračima i trenerom. Godinama se bore za titulu u Italiji, rekao je šef struke crveno-belih posle meča na konferenciji za medije. 


Crveno-beli su imali plan koji su većim delom ispunili:

– Imali smo svoj plan, videli smo gde smo i mogu da budem zadovoljan. Znao sam da će imati posed kao što su imali protiv Milana, Lacija… Mogli smo da budemo mirniji. Čessitam momcima na fenomenalnoj igri i navijačima na atmosferi. Lepa slika je otišla u svet iz Beograda i Srbije, a mi se okrećemo narednim utakmicama.

Nije bilo nekih većih iznenađenja:

– U samoj pripremi smo očekivali ovo. I u ostalim mečevima su igrali u ovakvom sistemu, nebitno da li sa Ruizom ili Hamšikom. Imaju veliki roster, naš cilj je bio da se pre svega odbranimo, pa posle da probamo da uradimo nešto više.

Trener Zvezde je ponovo istakao da je velika stvar biti deo elite:

– Činjenica je da smo posle 26 godina u Ligi šampiona. Ovo je vrhunski nivo i san je biti tu. Daćemo sve od sebe da budemo na nivou, ali nema potrebe trošiti reči oko budžeta. Mi smo skloni pričama “Koji Napoli, koji PSŽ, i oni su od krvi i mesa”… Ne znam koliko bodova ćemo imati, možda i 15, iluzorno je sada pričati o tome, ovo je ipak fudbal. Sigurno je da ćemo biti tvrd orah svima. Mogu mirno da spavaju u Napoliju, ovako će Zvezda igrati i sa PSŽ i sa Liverpulom.

Ipak, moglo je i bolje u napadu…

– Greške u pasu su postojale, koristili smo loša rešenja. Protivnik vas ponekad natera na to, igrali su sjajan presing i tranziciju. Nema sporog fudbala, oni za par sekundi dođu do kaznenog prostora. Ovo su igrači ne samo sa iskustvom, već i ogromnog kvaliteta. Nije bilo lako.

Ričmond Boaći je napustio teren, a umesto njega je u završnici zaigrao Milan Pavkov:

– Boaći nema problema sa povredom, izmena je bila taktička. Imam plan sa igračima, ja odgovaram, i zašto neko nije tu je samo moje razmišljanje, zaključio je Milojević.

Sa stadiona “Rajko Mitić”, Mirko Marković