2
Fudbal

FOTO: CDM.ME

JEDNA OD ONIH PRAVIH, FUDBALSKIH PRIČA: Kao Pele, Romario i Garinča u Riju, jedna zgrada u Draču postala najlepša u Podgorici zbog murala Savićevića i Gašića

Objavljeno: 19.09.18 u 22:22

Priča o dvojici lokalnih heroja sa loptom za koje se znalo mnogo dalje od podgoričkog naselja Drač.
Jedna zgrada u pomenutom naselju ovih dana ulepšana je muralom na kojem se nalaze Dejan Savićević i Željko Gašić.

Mada još uvek nedovršeno delo umetnika Ivana Stamatovića, već je privuklo veliku pažnju u glavnom gradu susedne nam Crne Gore. Podgorica se može pohvaliti sa velikim brojem dela ‘ulične umetnosti’ vezanih za fudbal, što navijačkih grafita, tako i murala, a onaj novi predstavlja možda i dva najbolja podgorička umetnika sa loptom ikada.

Dejan Savićević, Genije o kojem su gotovo sve priče već ispričane. Simbol za veliko fudbalsko umeće od Drača pa sve do Milana, San Sira, a i oko cele planete. Pored njega, veliki prijatelj, Željko Gašić, fenomenalni igrač malog fudbala zbog kojeg je strepnja vladala kod gotovo svih protivničkih timova na najprestižnijim turnirima širom bivše Jugoslavije.

Nikšićki umetnik Ivan Stamatović je između dve podgoričke legende ostavio i natpis ‘Više od života’ koji predstavlja svaku onu partiju fudbala koju su Gašić i Savićević odigrali kao klinci, kada nisu ni slutili da će njihovi murali krasiti fasade zgrada u njihovom voljenom gradu.

Spojio ih je kraj u kom su odrastali, ljubav za loptom i sati provedeni na obližnjem turniru za koji će svaki Podgoričanin reći da se igrao najbolji fudbal, a pre dve godine ih je razdvojila tužna sudbina Željka Gašića koji je preminuo u svojoj 53. godini.

2
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter