Želeli smo ponovo da gledamo Ligu šampiona u Beogradu, dobili smo je, ali prvi utisak je da nije svejedno, to je neka druga dimenzija.

Prvo euforija, reke navijača na ulicama i pesma. A, onda slika za nezaborav, koreografija na sve četiri tribine i neizdrživa buka, za strah u kostima gostiju i pune oči suza i emocija kod domaćih fudbalera. Potom, malo zatišje (sem na ‘severu’) kada su Napolitanci krenuli da vezu kao na ‘plejstejšenu’ sa džojstikom i dugmencetom ‘x’ bez ‘kruga’, Rui, Zjelinski, Alen, Insinje i Milik su delovali nepogrešivo, prebrzo, činilo se da ih lasom ne možeš uhvatiti. Ali, jesu Stojković, sjajni Savić, Degenek, Rodić i fenomenalni čovek sa magnetima umesto šaka Milan Borjan. To zatišje trajalo je sve do 18. minuta kada je Insinje iz kolena poslao ‘bombu’, a ona uz božiju pomoć završila na prečki. Tada kao da su se do tada smušeni fudbaleri Crvene zvezde pogledali u oči i rekli ‘Dobro je, izdržali smo, ajde sad i mi da pokažemo šta znamo’.


I bilo je tako, broj grešaka se smanjio, Ospina nije više mogao da drema, ali i dalje je Napoli bio taj koji diktira tempo. Zbog čega? Ima sigurno tu i defanzivne taktike velikog znalca strategije Vladana Milojevića, ali i toga da je Liga šampiona i da su timovi poput Napolija, Liverpula i Pari Sen Žermena za nas neka druga dimenzija. Dimenzija u kojoj je Zvezda pokazala da se borbom i hrabrošću može do senzacije, kako su je danas okarakterisali mnogi inostrani mediji.

FOTO: STARSPORT

Ostaje žal što Boaći u par situacija nije bolje šutirao ka golu Ospine za brojku ‘jedan’ na semaforu, ali pored čudesne planine pred ‘vratima’ Ospine u vidu Kulibalija i ovo je bilo dobro. Sa druge strane Napoli je diktirao tempo, igrao i činilo se da do kaznenog prostora Crvene zvezde ne može da izgubi loptu. To samopouzdanje levog beka Ruija, koji je često ulazio u sredinu ostavljajući ceo levi bok prazan, govorilo je da su Napolitanci toliko sigurni u svoji igru i pobedu. Srećom, Milik, Insinje, Zjelinski i kasnije Mertens nisu imali svoje veče, a imao ga je Milan Borjan, ne samo sinoć, već godinu dana koliko je u Zvezdi, a na upravi našeg najteofejnijeg kluba je da pozove kanadskog golmana sa pripremljenim novim ugovorom, praznom linijom na njemu i pitanjem ‘Quanto’?

FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda je sinoć pred 53.000 svojih fanatičnih navijača izvukal bod, realno gledano vredan kao pobedu, ali ono teže tek predstoji. Tek stižu giganti kakvi su Liverpul i PSŽ, ljudi iz neke druge dimenzije, ali što bi ‘Delije’ poručile igračima ‘od tebe tražim samo da kao lav se boriš’, a Vujadin Savić i drugari su upravo tako sinoć izgarali na terenu. Bravo, Zvezdo!