4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Liga šampiona je druga dimenzija, bravo Zvezdo za hrabro osvojen bod (FOTO)

Objavljeno: 19.09.18 u 11:22

Želeli smo ponovo da gledamo Ligu šampiona u Beogradu, dobili smo je, ali prvi utisak je da nije svejedno, to je neka druga dimenzija.

Prvo euforija, reke navijača na ulicama i pesma. A, onda slika za nezaborav, koreografija na sve četiri tribine i neizdrživa buka, za strah u kostima gostiju i pune oči suza i emocija kod domaćih fudbalera. Potom, malo zatišje (sem na ‘severu’) kada su Napolitanci krenuli da vezu kao na ‘plejstejšenu’ sa džojstikom i dugmencetom ‘x’ bez ‘kruga’, Rui, Zjelinski, Alen, Insinje i Milik su delovali nepogrešivo, prebrzo, činilo se da ih lasom ne možeš uhvatiti. Ali, jesu Stojković, sjajni Savić, Degenek, Rodić i fenomenalni čovek sa magnetima umesto šaka Milan Borjan. To zatišje trajalo je sve do 18. minuta kada je Insinje iz kolena poslao ‘bombu’, a ona uz božiju pomoć završila na prečki. Tada kao da su se do tada smušeni fudbaleri Crvene zvezde pogledali u oči i rekli ‘Dobro je, izdržali smo, ajde sad i mi da pokažemo šta znamo’.

I bilo je tako, broj grešaka se smanjio, Ospina nije više mogao da drema, ali i dalje je Napoli bio taj koji diktira tempo. Zbog čega? Ima sigurno tu i defanzivne taktike velikog znalca strategije Vladana Milojevića, ali i toga da je Liga šampiona i da su timovi poput Napolija, Liverpula i Pari Sen Žermena za nas neka druga dimenzija. Dimenzija u kojoj je Zvezda pokazala da se borbom i hrabrošću može do senzacije, kako su je danas okarakterisali mnogi inostrani mediji.

FOTO: STARSPORT

Ostaje žal što Boaći u par situacija nije bolje šutirao ka golu Ospine za brojku ‘jedan’ na semaforu, ali pored čudesne planine pred ‘vratima’ Ospine u vidu Kulibalija i ovo je bilo dobro. Sa druge strane Napoli je diktirao tempo, igrao i činilo se da do kaznenog prostora Crvene zvezde ne može da izgubi loptu. To samopouzdanje levog beka Ruija, koji je često ulazio u sredinu ostavljajući ceo levi bok prazan, govorilo je da su Napolitanci toliko sigurni u svoji igru i pobedu. Srećom, Milik, Insinje, Zjelinski i kasnije Mertens nisu imali svoje veče, a imao ga je Milan Borjan, ne samo sinoć, već godinu dana koliko je u Zvezdi, a na upravi našeg najteofejnijeg kluba je da pozove kanadskog golmana sa pripremljenim novim ugovorom, praznom linijom na njemu i pitanjem ‘Quanto’?

FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda je sinoć pred 53.000 svojih fanatičnih navijača izvukal bod, realno gledano vredan kao pobedu, ali ono teže tek predstoji. Tek stižu giganti kakvi su Liverpul i PSŽ, ljudi iz neke druge dimenzije, ali što bi ‘Delije’ poručile igračima ‘od tebe tražim samo da kao lav se boriš’, a Vujadin Savić i drugari su upravo tako sinoć izgarali na terenu. Bravo, Zvezdo!

0
0

4 Komentara

  1. Ma nista neznau alo prvi put su u ligi sampijona posle sto godina I sad neko nesto ocekuje od njih, pitam se samo sto nije igrao kafu

    0
    0
    Odgovori
  2. Trebamo biti realni, sa ovim veznim redom ne možemo u LŠ! Sramota je kako je igrao naš vezni red! Igrali smo sa tri zadnja vezna Jovičićem, Krstičićem i Čaušićem. Kod njih nema kreacije ni u pokušajima, ni u tragovima! Sada kada smo videli da ovaj vezni red ne može odgovoriti zahtevima LŠ, u vatru treba baciti Jovančića, Melega, Simića i u napadu borbenog i snažnog Pavkova, umesto nedoraslog Boaćija, kojeg je stepen takmičenja odavno prevazišao! U protivnom sa istim timom iz Beograda, u Parizu i Liverpulu ćemo pretrpeti katastrofu! Bićemo topovsko meso! Osvestimo se na vreme!

    0
    0
    Odgovori
  3. Zvezda je ostvarila odličan rezultat! Nije se moglo bolje! Ali šta nam govori ova utakmica?! Zvezdin tim je sastavljen od vrlo dobre odbrane i veoma lošeg srednjeg reda i napada! Naš posed lopte je bio katastrofalan, svega 35% i to na domaćem terfenu! Šta onda očekivati od ovog veznog reda i napada u Parizu ili Liverpulu?! Vezni red i napad treba što pre promeniti! U rezervi su Jovančić, Meleg, Simić, Pavkov! Treba im pružiti šansu umesto neubedljivih Jovičića, Krstičića, Čaušića, i „kapitalaca“ Bena Muhameda i Boaćija! Još jednom se pokazalo da „kapitalci“ nemaju znanja za LŠ! Ovo nije SLS! Boaći je celo vreme džogirao u krugu centra, bez želje da napadne najbližeg protivnika! Bio je potpuno izgubljen što i nije čudno jer čovek nema dribling, brzinu i igru glavom. Nije uzalud bio rezerva u Kini, punih 7 meseci kod 2 trenera! Da Pavkova forsiraju kao ovog balvana za fudbal, Pavkov bi prvi centarfor Evrope!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter