0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

OMLADINSKA LIGA ŠAMPIONA: Momenat za istoriju, Crvena zvezda osvojila prvi bod u eliti (VIDEO)

Objavljeno: 18.09.18 u 17:51

Na startu Lige šampiona za omladince, Crvena zvezda i Napoli su igrali nerešeno 1:1.

Seneze je u 13. minutu doneo prednost gostima, da bi četiri minuta kasnije Dejan Joveljić postavio konačan ishod.

Ozbiljnost rivala u elitnom takmičenju videlo se već nakon nekoliko desetina sekundi meča kada je stoprocentnu šansu imao Saporeti, ali je iz izgledne pozicije sa svega nekoliko metara gađao neprecizno. Posle toga su se trgli i domaći igrači i zapretili u dva navrata, prvo Kupusović, potom Terzić, ali su mreže mirovale.

Međutim, veliki propust defanzivaca Zvezde u 13. minutu. Gaetano je izveo korner sa desne strane, a štoper gostiju Alberto Seneze ostao potpuno sam u kaznenom prostoru Zvezde i neometan glavom poslao loptu u mrežu golmana Gordića.

(Izvor: YouTube/AVIDEO7S)

Međutim, vođstvo Napolija je trajalo kratko. Tandem seniora Zvezde među omladincima doneo je izjednačenje, odlično je centirao Aleksa Terzić, a još bolje se u šesnaestercu Napolitanaca snašao Dejan Joveljić i majstorskim potezom nakon skoka savladao D’Andrea.

(Izvor: YouTube/AMVIDEO7S)

U 33. minutu je Jočić imao lepu priliku da donese preokret Crvenoj zvezdi, oslobodio se čuvara i gađao, ali je šut bio neprecizan. U 42. minutu najbolja prilika Napolija u prvom poluvremenu, ponovo je Gaetano zapretio, ovoga puta iz slobodnjaka. Očekivao je Gordić centaršut kapitena italijanskog tima, ali je Gaetano gađao u gol i čuvar mreže Zvezde je jedva zaustavio ovaj pokušaj.

Nakon inicijative Napolija na startu drugog poluvremena, odličnu priliku za novi gol je propustio Joveljić u 72. minutu. Izašao je špic sam pred D’Andreu, ali je njegov lukav potez predvideo italijanski golman i zaustavio ga.

Na ravno 15 minuta do kraja, Palmijeri je uputio verovatno i najopasniji udarac ka golu Gordića koji se majstorskom reakcijom isprečio i sačuvao mrežu svog gola. Umor se u finišu utakmice ogledao u greškama igrača Bratislava Živkovića. Napoli je imao inicijativu na kraju, ali uprkos tome nije uspeo da dođe do drugog gola te je Crvena zvezda osvojila prvi bod u istoriji omladinske Lige šampiona.

CRVENA ZVEZDA – NAPOLI 1:1 (1:1)
(Joveljić 17 – Seneze 13)

Stadion: Čukaričkog.
Gledalaca: oko 600.
Sudija: Adrian Žakote (Švajcarska).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Gordić – Kukolj (od 72. Stajić), Savić, Jovičić, Stojančić (od 71. Dedijer) – Adžibaba, Velikić (od 59. Đorđević) – Kupusović, Jočić (od 59. Stojanović), Terzić – Joveljić.

NAPOLI (3-4-1 -2): D’Andrea – Bartiromo, Senese, Kazela – Zedadka (od 62. Zanoli), Mićilio, Mamas (od 62. Lovisa), Kalvano (od 75. Manci) – Gaetano, Saporeti (od 75. D’Alesandro), Guadanji (od 62. Palmijeri).

OMLADINSKA LIGA ŠAMPIONA, grupa C:

Utorak:

Crvena zvezda – Napoli 1:1 (1:1)
(Joveljić 17 – Seneze 13)

Liverpul – PSŽ 5:2 (3:0)
(Vilijams 6, Kamačo 13, 81, Adekanje 36, Džons 78 – Vilijams 75, Kalimuendo 89 PEN)

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter