Čuveni italijanski stručnjak je danas održao konferenciju za medije na stadionu ‘Rajko Mitić’ povodom prvog kola grupne faze Lige šampiona.

Karlo Anćeloti je sa svojim pulenima danas stigao u Beograd gde će sutra protiv šampiona Srbije pokušati da dođe do prvih bodova u elitnom evropskom takmičenju.


– Godine 1988. sam došao ovde i sećam se magle bila je to neverovatna utakmica i dobro je prošlo sve, 2006. isto i nadamo se da će i sutra. 1988. je bila vrlo teška utakmica, to je lako moglo da bude finale jer je Zvezda imala fantastične igrače i sećam se onog poništenog gola. Što se tiče Insinjea, vrlo nam je bitan igrač, ali ćemo tek sutra videti ko će igrati i da li će i on biti u sastavu, izjavio je Anćeloti.

Italijanski stručnjak ne krije da Napolitanci imaju ambicije da osvoje elitno evropsko takmičenje.

– Samo sam sa Realom imao osećaj da možemo do kraja, sa Milanom je bilo drugačije jer smo prolazili kroz kvalifikacije. Ne znam, videćemo sutra, iako nemamo iskustva kao ostale evropske ekipe daćemo sve od sebe da osvojimo.

Iako se u prvoj rundi Napoli sastaje sa autsajderom u ‘grupi smrti’, Karlo Anćeloti ne smatra da će njegov tim imati lak posao.

– Svi kažu da je najteža grupa ali svi znaju da je ovde nezgodno igrati na ovom stadionu. Dobili su Salcburg koji je prošle godine u Evropi vrlo daleko otišao. Liga šampiona je bitna za sve, vrlo je bitno početi dobro i biti najbolja ekipa počev od grupe. Što se tiče postave, i da li će biti drugačijih igrača, ne znam, vrlo nam je teška utakmica bila u subotu pa ćemo sve videti sutra.

FOTO: STARSPORT