U 8. kolu SLS crno-beli su upisali nova tri boda pobedom u Novom Sada nad ekipom Proletera za konačan rezultat 0:1 (0:1), gde se u listu strelaca upisao napadač Rikardo Gomeš u trinaestom minutu igre.

O utakmici i ekipi dan kasnije za Partizanov sajt govorio je Goran Zakarić.


− Proleter se pokazao kao jedna čvrsta i organizovana ekipa koja je mogla da nam priredi neprijatno iznenađenje svojim šansama za gol. Ipak, uspeli smo da povedemo na početku utakmice i sačuvamo prednost, što je bilo veoma važno, jer su imali mnogo šansi među kojima su pogodili dve prečke i iznudili penal koji je odbranio Stojković. Pokušavali smo da im se približimo golu, ali jednostavno nismo uspeli u tome. Ukazala nam se prilika da se odvojimo nakon što je Nikolić odigrao na Pantića, ali je golman Proletera sjajno odreagovao.

Kao da se oseća i umor reprezentativaca.

− Oseća se umor što se moglo i videti na terenu, ali mi smo sportisti i profesionalci i moramo biti svesni toga. Mislim da smo svi svesni kakva je bila utakmica i kakvi smo bili na terenu, ali je važno da smo uzeli tri boda. Već u sredu nas očekuje utakmica sa Radom i tome se okrećemo koliko danas.

Prihod od prodaje ulaznica za vanredno kolo SLS FK Partizan – FK Rad koja se igra u sredu 19.09.2018. godine u 17 časova na stadionu Partizana, a koji je prvobitno bio namenjen za lečenje Dušana Todorovića, crno-beli će uplatiti humanitarnom fonudu Podrži život za lečenje dece Srbije.