Neverovatna, ali sjajna vest stiže zvezdašima iz Italije, gde je Napoli tražio od UEFA zamenu domaćinstva utakmice protiv Crvene zvezde.

Otvorila se mogućnost da se desi slučajnost koja bi donela veliku radost crveno-belim navijačima. Svi vrlo dobro znaju šta stadion ‘Sveti Nikola’ znači zvezdašima, a baš tamo bi mogli da odigraju meč Lige šampiona protiv Napolija.


Napolitanci su od UEFA zatražili zamenu domaćinstva iz Napulja u Bari, jer vode spor sa gradskim vlastima oko stadiona ‘San Paolo’ na čije ime imaju velika dugovanja.

Predsednik kluba Aurelio De Laurentis potvrdio je da Napoli želi da “premesti” domaćinstvo iz Napulja i na stadionu “Sveti Nikola” u Bariju dočeka Pari Sen Žermen, Liverpul i Crvenu zvezdu zbog spora sa gradskim vlastima.

– Ovo je noćna mora, negativna tačka i smanjuje naš međunarodni standard da imamo stadion. Rekao sam “dosta je bilo”, ne želim više da kreiram kontroverze, izgradićemo stadion. Biće nam potrebno dve godine, ali posle niko neće moći ništa da nam kaže – rekao je predsednik Napolija Aurelio De Laurentis za ‘Korijere delo Sport’.

Sada je sve pitanje vremena i hoće li se nešto promeniti do početka Lige šampiona. Zvezda će u Italiji gostovati 28. novembra.

– Tražio sam od UEFA autorizaciju da utakmice u Ligi šampiona igramo u Bariju. Platio sam iz svog džepa da 1.000 Napolitanaca dođe na stadion ‘Sveti Nikola’ – dodaje kontroverzni funkcioner.