Pesma pobednika orila se posle uspeha u svlačionici mlade selekcije Srbije, koja je pobedom nad Rusijom od 2:1 u Nižnjem dva kola pre kraja kvalifikacija overila plasman na Evropsko prvenstvo.

“Orlići” su na impresivan način, osmom pobedom na isto toliko mečeva, overili vizu za San Marino i Italiju, a utiske za HotSport izneo je strelac odlučujućeg gola Aleksandar Lutovac.


Brzonogi napadač je potopio domaćina u samom finišu:

– Godinu dana smo živeli za ovaj trenutak, i uspeli smo da taj san pretvorimo u javu. Na ovom putu smo redom rušili rivale, borili se kao “lavovi”, i znali formulu uspeha. Krasilo nas je zajedništvo od početka u Jagodini pa do ovog uspeha, što je dokaz da smo pobednička generacija, kaže Lutovac.

Uloge su se menjale, princip igre je ostajao isti:

– Poštovanje prema svima uz veru u sopstvene mogućnosti. Nama je večeras “igrao” i bod, a kad aje domaćin poveo nismo gubili konce. Nagrađeni smo penalom koji je sjajno “izvukao” Luka Jović, posle čega Rusima nije bilo spasa.

– Lutovac je pretrčane kilometre krunisao našavši se na pravom mestu par minuta pre kraja meča:

– Mnogo mi je Adžić pomogao majstorskim prodorom, meni je ostalo da pogodim. Uspeo sam, i ovo mi je jedan od najdražih golova u karijeri. 

Dobre partije pod “lupom” su klubova iz Evrope:

– Bilo je ponuda tokom leta, ali ostao sam u Radu. Blizu je decembar, samo je važno da ostanem zdrav i nastavim da igram.

Sledeće što sledi jeste borba sa najboljim selekcijama našeg kontinenta, a Lutovac je bitan adut:

– Želimo zajedno da uspemo. Ostaje nam za sad da uživamo. Naše zajedništvo, a posebno odanost prema dresu nagrađeni su na pravi način, zaključio je fudbaler “građevinara”.