1
Domaći fudbal

VOŠA POTVRDILA PISANJE HOTSPORTA: Veselinović je definitivno bivši, a Okuka novi trener

Objavljeno: 07.09.18 u 21:52

Upravni odbor FK Vojvodina večeras je razrešio dužnosti dosadašnjeg šefa stručnog štaba Aleksandra Veselinovića i na njegovo mesto imenovao bivšeg trenera Tjanđin Tede Dragomira Okuku.

Na večerašnjoj sednici Upravnog odbora FK Vojvodina, doneta je odluka da dosadašnji šef stručnog štaba Aleksandar Veselinović bude razrešen dužnosti. On je devetog aprila ove godine po drugi put bio imenovan za trenera Vojvodine, a u svom drugom mandatu, crveno-bele je predvodio na ukupno 14 utakmica, pri čemu je ostvario učinak od četiri pobede, tri remija i sedam poraza. Ovom prilikom, fudbalski klub Vojvodina se zahvaljuje Aleksandru Veselinoviću na dosadašnjem radu i želi mu mnogo uspeha u budućnosti.

Takođe, na večerašnjoj sednici, za njegovog naslednika imenovan je poznati srpski trener Dragomir Okuka, kome će ovo takođe biti drugi mandat na klupi Vojvodine.

Dragomir Okuka je rođen drugog aprila 1954. godine u Kalinoviku, a tokom igračke karijere nosio je dres Veleža iz Nevesinja, zatim mostarskog Veleža, Leotara iz Trebinja i švedskih klubova Erebra i Motala. Upisao je i devet nastupa za U-21 i U-23 selekcije SFR Jugoslavije, a trenerskim poslom počeo je da se bavi u Bečeju 1994. godine.

Nakon toga je vodio Čukarički, da bi 1997. preuzeo Obilić. Pod njegovim vođstvom, “vitezovi” sa stadiona “Miloš Obilić” postali su prvi tim od rata koji je osvojio titulu šampiona Srbije mimo “večitih rivala”.

Posle odlaska sa Vračara, vodio je podgodičku Budućnost (1998/99) i Vojvodinu (1999/00), da bi 2000. godine preuzeo Legiju iz Varšave. Okuka je Legiju vodio do 2003. godine, a sa njima je uspeo da prekine dominaciju Visle i da 2002. godine osvoji titulu šampiona, na koju se čekalo od 1995. godine. Iste godine, Okuka je sa Legijom osvojio i Liga Kup.

Okuka je 2005. postavljen za selektora mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore. On je sa reprezentacijom tadašnje SCG na Evropskom prvenstvu 2006. godine osvojio četvrto mesto. Njegov tim igrača do 21 godine u polufinalu je poražen tek na penale (5:4) od Ukrajine.

Kasnije je Okuka vodio i Vislu iz Krakova (2006), Omoniju (2007), Lokomotivu iz Sofije (2008–10), Kavalu (2010), a potom je radio u Kini, gde je vodio Đangsu, Čangčuen i Tjencin, koji je napustio 2016. godine. Okuka je 2012. godine dobio nagradu za srpskog trenera godine.

U narednim danima, on će imenovati svoje saradnike u stručnom štabu Vojvodine, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter