Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić smatra da evropska sezona Partizana nije neuspešna posle samo jednog poraza u osam utakmica.

Vuletić je gostovao u emisiji kod Željka Pantića ‘Partizanov vesnik’ na TV Partizan i, naravno, prvi na udaru bio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Nenada Bjekovića zbog njegovog komentara o lošem radu aktuelne uprave crno-belih.


– Mnogi naši bivši radnici vide samo crno, ne i belo u Partizanu. Bjeković je verovatno intervju dao u večernjim satima, a ako nije, onda je maligan verovatno već u dobroj meri zaposeo njegovo telo. On je inače poznat po sindromu delirijum tremensa, kada mu se pričinilo pre dve godine da u Skupštini nije bilo dovoljno delegata. Sada nije uspeo da prebroji igrače za koje tvrdi da ih 80 posto Srbije ne zna.

– A kada je Bjeka bio tu, bio je sve šampion do šampiona, poznat je slučaj bugarskog Bebeta, Arsena Nikolova, angažovanog iz penzije. Odigrao je 38 minuta, više nikad nije igrao. Tu je čuveni Asprogenis, sin Bjekovićevog poslovnog partnera sa Kipra. Nije Srbiji poznat Dragan Radosavljević iz Smedereva, Predrag Lazić iz Borca, predstavljen je igračima u autobusu na pripremama za Taru, niko nije znao da će biti tu. Ima takvih koliko hoćete…

Zatim se dotakao i medijske slike u Srbiji, u kojoj smatra da se vrši getoizacija Partizana.

– Ako vi imate naslovnicu jednog sportskog medija, koji kaže ‘Zvezda-Srbija’, postavlja se pitanje: ‘Gde su tu navijači Partizana?’. Ako imate medije koji prenose izjave da 70 odsto navija za Crvenu zvezdu, da 90 odsto navija za Zvezdu, kao što je rekao golman Crvene zvezde, ponosim se time da sam u tih deset. Deset je neka elita – poručio je Vuletić.

U oštrom komentaru Vladimira Vuletića nije zaobiđena ni Crvena zvezda.

– Svojevremeno je Platon rekao Aristotelu: ‘Vidiš Aristotele ona tri čobanina nedaleko od nas. Oni nas uvek mogu nadglasati, ali to ne znači da su oni u pravu. To samo znači da su oni i dalje čobani. Postavlja se ozbiljno pitanje oko nekih stvari koje su jako važne.

– Imamo situaciju da Zvezda proda Boaćija za pet miliona, a šest meseci kasnije taj čovek se vrati za milion i po. Ajde, ako su Kinezi poznati po tome da bacaju pare, da su pijani rasipnici, ali zamislite Boaćija koji je onda morao da prihvati da igra u Crvenoj zvezdi za istu sumu koju je dobijao u Kini. Ili je čovek koji od rođenja navija za Zvezdu, pa mu je toliko stalo, ili je ovde potpuno jasno da Boaći i sada ima istu platu koju je morao imati u Kini – naveo je Vuletić.

(Izvor: youtube / Danas Conference Center)

Dotakao se i transfera Nemanje Radonjića u Olimpik iz Marselja za 12.000.000 evra.

– Znate da je bilo kakvo uplitanje trećih lica u ugovor o transferu – nedozvoljen po svim normama UEFA. Radonjić je bio igrač Rome na pozajmici u Crvenoj zvezdi. Napominje se koliko pripada Romi, Zvezdi i nekim menadžerima. Da li mi to imamo situaciju u kojoj se pojavljuje treća strana?

– Mediji o tome ćute. Mediji, bukvalno, ‘od šume ne vide drvo’. U nekome nalaze trun u oku, a nekome ne vide balvan. Sve dok je takva situacija i postoji getoizacija Partizana, moraćemo na ovakav način dolaziti u priliku da branimo ono što se braniti mora, a to je institucija stara 73 godine  – zaključio je Vuletić.

Dotakao se i kazne koju je Crvena zvezda dobila, pa joj je prepolovljena, a u istoj situaciji je prošle sezone bio Partizan.

– Imate sad situaciju koja je pravno gledano sporna i kontroverzna. Crvena zvezda je kažnjena prvo dve utakmice od strane disciplinskog organa UEFA, i onda je jedna utakmica poništena, kazna je ukinuta za drugu utakmicu. Ja smatram da je to dobro kada dođemo u poziciju da dokazujemo neke od pravnih tekovina prošlih vremena, dr Terzić je izjavio da poznaje Rimsko pravo”, rekao je Vuletić i potom nastavio:

– Problem je što je Partizan prošle godine po istom osnovu kažnjen sa dve utakmice, zbog skandiranja Ratku Mladiću. Dr Terzić navodi da je Ratko Mladić prvostepeno osuđen, a ne drugostepeno. Sada dolazimo do “nonsensa”, prošle godine kada je Partizan bio kažnjen, Ratko Mladić uopšte nije bio osuđen ni prvostepeno.

– Partizan je ostao kažnjen uprkos činjenici da to lice nije bilo ni prvostepeno kažnjeno. Rekao bih da su neke druge sile, vanpravne, u ovom slučaju kumovale ovom slučaju – poruka je Vladimira Vuletića.